Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Бърз съвет за освежаване на корпоративно облекло

08/12/2017

Бърз съвет за освежаване на корпоративно облекло

This post is also available in: Английски Френски

Знаете ли, че никога не съм била фен на консервативния стил в корпоративното облекло. През годините успях да си изработя система, която ми помага да спазвам дрескод и същевременно – да се чувствам в съответствие с разбиранията си.

Днес ще ви споделя няколко трика от нея:

  1. Изцяло в черно понякога изглежда доста добре и прави чудеса. Често прибягвам до такъв тип комбинации, когато нямам време и не ми се занимава много-много с измисляне на стайлинг.

 

  1. Заменям класическото сако с двуреден кабан. Това е едно от най-добрите ми попадения. Върши работа и за неформални и за официални поводи. Стои добре и с дънки, и с дантелени рокли.
  2. Малка черна рокля – всъщност имам около 7-8 различни модела. Някои са по-къси, други по-дълги, с и без ръкави, изработени от различни материи. Инвестиция, която си заслужава всяка стотинка.
  3. Чорапогащниците – все някога идва и този период на годината, когато трябва да ги обуем (за мое голямо неудоволствие). След години експериментиране с всякакви фигури, релефи и десени, стигнах до извода, че най-добрият и благодатен вариант остават черните матови модели. (По изключение понякога слагам черни с черни точки – ей така, за разнообразие).
  4. Обувките – в интерес на стройния силует в този случай е добре да бъдат черни. Така се създава една непрекъсната линия и издължаване на фигурата. Признавам, че съм фен на ботушите, които стигат над коляното. Този сезон те отново са актуални. За да се избегне риск от твърде провокативно излъчване в корпоративна среда, следваме принципа на парижанките: токът е нисък или изобщо го няма!

 

  • 5. Аксесоарите – това е най-лесният и ефектен метод за освежаване на офисното, понякога твърде мрачно, облекло. Обемна чанта с цветна дръжка и анималистичен принт е една добра инвестиция за този сезон. Важното е да избираме висококачествени модели, които са по-скоро изчистени и стилният вид е гарантиран). Аз съм избрала чанта от най-новата колекция на М.Point – марка, за която ви разказах съвсем наскоро.

 

Налага ли ви се да спазвате дрескод в офиса? Имате ли трикове, с които се спасявате от ограниченията?

Нося:

Малка черна рокля – Славина Петрова, кабан – Marks & Spencer, ботуши – Högl, чанта – М.Point

Снимки: Мартина Тодорова

 

 

29

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*