Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Мода

Designers radar: чантите на M Point

20/11/2017

Designers radar: чантите на M Point

This post is also available in: Английски Френски

Скоро не съм писала за един от любимите ми аксесоари: чантите. Ето защо, поправям бързо нещата и днес съм ви подготвила стрийт история с пудрени цветове, анималистични принтове и…чанти.

Спомням си, още когато бях ученичка, винаги търсех начин да изглеждам по-различно от останалите. Дразнех се, че всичко, което се продава по магазините, е супер масово и банално.  Затова, още тогава, измислях комбинации, слагах аксесоари (някои от тях дори си правех сама), ровех в гардеробите на родителите ми. По-късно този стремеж се запази и така започнах да откривам млади дизайнери и марки. Впрочем, именно тези контакти станаха една от причините да създам и блога. Към днешна дата комбинирам практично с приказно, големи марки и базови елементи, стрийт и независими дизайнери, като винаги водещ е изборът на качествени материи.

Както често се случва в живота, със създателката на М.Point се запознахме случайно в един летен ден. Млада марка, родена от страстта към модата, красотата, баланса, нещата, които въздействат. Името на марката идва от инициал – М като Мариана и точка. А тя е човек, който след години работа в корпоративния свят, решава да последва голямата си мечта. Разговор с приятелка от модния бранш поставя началото на линия висококачествени кожени чанти. Началото не е лесно, защото бизнесът и средата са напълно непознати. Среща се с различни хора, пътува в страната, за да открие най-добрите производители. (България има солидни традиции в производството на кожени чанти и немалко световни брандове избират да поверят производството си именно тук.) В Италия открива най-качествените кожи и завършващи детайли. А вдъхновението е навсякъде – архитектурата, дреха, красив човек, чанта, цвят на косата.

Концепцията е кратка и ясна: изчистени линии, качествени кожи, красив и балансиран продукт, съчетание на цветове и материи. Чанти, насочени към ценителите на уникалното, на немасовото, на качеството в малки, бутикови серии.

Снимки: Мартина Тодорова

22

Written by:2 comments
  1. […] 5. Аксесоарите – това е най-лесният и ефектен метод за освежаване на офисното, понякога твърде мрачно, облекло. Обемна чанта с цветна дръжка и анималистичен принт е една добра инвестиция за този сезон. Важното е да избираме висококачествени модели, които са по-скоро изчистени и стилният вид е гарантиран). Аз съм избрала чанта от най-новата колекция на М.Point – марка, за която ви разказах съвсем наскоро. […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*