Fashion blog and lifestyle storyteller

Fashion featured Uncategorized @bg Мода

Designers radar: Sassa Björg

30/06/2019

Designers radar: Sassa Björg

В разгара на лятото съм щастлива да ви срещна с една марка, зад която стои млад, креативен и успешен екип – Мила Атева и Васил Полеганов. Всъщност, спомням си преди години как именно Sassa Björg бе една от първите марки на млади дизайнери, която представяше модели в серия с размери. Модели, които правят впечатление с прецизността и на най-малкия детайл, със стриктния контрол на качеството. Дрехи, създадени с мисъл и любов към женското тяло Ярки цветове, и свежи десени, любими култови модели, които верните почитателки могат да открият всеки сезон. „Солунска“ №65 и емблематичната червена врата пазят в сърцето си светъл и просторен шоурум – магазин, в който можеш да изкараш часове, докато разглеждаш, мериш и създаваш своя стайлинг.

Какво ви вдъхновява през 2019?
Мила Атева: Както всяка година – желанието да сме по-добри в живота и в работата.

Новината, която ще споделите с нас: 
Предстои ни да пуснем авторски десени Sassa Björg, дигитален печат върху естествени материи. Десените са разработени от екипа ни. Това включва ръчно илюстриране, дигитализиране и обработка на детайлите, подредбата им в десен и много часове на проучване и подбор на най-доброто място за печат и материи. Изключително щастливи сме с този проект! За нас той означава, че ще предложим на клиентите ни  нещо абсолютно уникално, нещо което характеризира марката и личния стил на дамите, които ни избират!

Бекстейдж кадър от новата колекция на Sassa Björg.

Модата трябва да бъде устойчива, защото:
Въпросът с устойчивостта никога не е бил въпрос реално, той е фалшив избор поставен пред нас от корпорации. Кой от нас би избрал, той и хората около него, да работят в по-лоши условия, за по-ниско заплащане, да ползва по-некачествен продукт или пък да живее в по-замърсена среда, само и само да добави още малко пари в джоба на супер богатите. Това не е избор, а препятствие, което трябва да преодолеем заедно, като общество.

Любимото ви занимание:
Извън работата – да гушкам домашните любимци, грижа за цветя, готвенето също, да забавя темпото …

Вашата идея за щастие:
Да успявам да благодаря за всичко, което имам  и съм и да съм ОК с всичко, което нямам и не съм. Ако успявам да го направя значи съм балансирана и спокойна.

Sassa Björg модел в пудра

Любим цвят:
Всички

Най-големият лукс за вас е:
Свободното време и личното пространство!

Вашата идея за елегантност:
Да си в съзнание – тогава всичко по и около теб изглежда по друг начин. Ако говорим за мода – обичам лежерни и удобни дрехи, може и да са по-минимал, но с големи аксесоари.

Вашата тайна за стил:
Носи това което ти отива, не което е актуално!

Рокля от новата колекция на Sassa Björg

Какво трябва да носим през 2019?
Ще се повторя, но според мен наистина не е добра идея да боравим само с тенденциите. Бих посъветвала да се съобразяваме с фигурата си и цветовете, които ни отиват. Така или иначе само по себе си това е не малко работа. В годините се променяме и разбираме все повече за себе си и ще актуализираме вкуса си поне на няколко месеца с нещо ново, което сме открили като решение за себе си. Аз например, съм готова да се сбогувам с идеята за обувки като цяло тъй като виждам, че в ежедневието ми все по-често избирам да нося маратонки.

Детайли от шоурума на Sassa Björg
Sassa Björg шоурум

Снимки: Мартина Тодорова

Припомнете си още от нашите дизайнерски срещи с: Владимир Каралеев, They Are, M Point .

25

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*