Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Как да носим леопардов принт?

08/07/2018

Как да носим леопардов принт?

This post is also available in: Английски

Каква асоциация носи у вас понятието леопардов принт? Допада ли ви или по-скоро ви се струва тотално неприемлив? Сякаш това е една от тенденциите, които будят диаметрално противоположни реакции – или се влюбваш, или отхвърляш тотално.

През годините съм експериментирала с различни форми на анималистичния принт, като имам афинитет предимно към леопард и зебра. Някои скорошни примери може да си припомните тук и тук.

От началото на пролетта се влюбих в няколко страхотни стайлинга с леопардов принт и се заех с мисията да намеря перфектната рокля за мен. Да си призная, не очаквах, че ще се окаже толкова трудно! Падна голямо търсене и избиране, но важното е, че доведе до резултат.

Факт е, че леопардът не е най-лесният за носене и комбиниране. Основните рискове са два:

  • неправилно избиране на нюанса на леопардовия принт – може да бъде от пудрено-розова основа, до съвсем тъмна, минавайки през жълтеникаво-кафява гама (която е най-коварна и е добре да се внимава с нея!)
  • твърде много леопард убива леопарда – тук отново опираме до усещане за баланс. Нека да е изразен, но да не се задуши от твърде силно присъствие.

И ако се опасявате, че може да стане леко кичозен подобен стайлинг, нека си припомним думите на Диана Вриланд:

Малко лош вкус е като хубава щипка червен пипер. Всички се нуждаем от щипка лош вкус – той е сърдечен, здравословен, физически. Мисля, че можем да го използваме повече. Липсата на вкус е това, което не одобрявам.

Освен това, щом даден цвят/десен съществува в природата, то той не може да е грозен или неприемлив, нали така? ; )

Естествено, в подобна комбинация ключово място заемат съпътстващите аксесоари. Тъй като роклята е с издължен силует – до средата на прасеца, добре е да я комбинираме с обувки на ток. Тук имам специален фаворит, обувки тип чехли, които от много време заглеждах, но не смеех да взема за себе си. Когато видях този сладоледено лилав цвят на  Högl, ми беше ясно, че съпротивата е излишна.

Тези чехли са допълващият акцент, който се откроява и същевременно – допълва комбинацията, като й придава лек цвят. Много готин момент е фактът, че токовете са дискретно златисти. Разбира се, такъв тип обувка може да се носи практически с всякакви дрехи – както рокли, така и панталони. Цветът също е доста комбинируем и благодатен за множество комбинации. Финален акцент са големите слънчеви очила, които допълват цветовата гама на роклята.

Допада ли ви тази комбинация? : )

Снимки: Мартина Тодорова

 

Рокля – Asos, подобна тук

Обувки – Fashionista by Högl

Очила – Dior

62

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*