Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Чорапите: най-новият моден супер аксесоар

05/12/2017

Чорапите: най-новият моден супер аксесоар

This post is also available in: Английски Френски

Знаете ли от кога искам да ви разкажа тази история за чорапите? Седмици наред следя с интерес развитието и силата, която набира един наглед обикновен, обичаен и супер масов продукт.

Чорапите се превръщат в най-силният и въздействащ моден аксесоар. Тайното оръжие на модата, както ги нарича The Business of Fashion.

След възхода на микро-чантите през последните 3 години, големите брандове от луксозната индустрия започнаха да се оглеждат за нов аксесоар – благодатен за носене и достъпен като цена. Така, дойде звездният миг на чорапите. Аксесоарът, за който хората са по-склонни да отделят средства. Съвсем закономерно се родиха и големите колаборации, като например между Риана и Stance –  един от най-големите световни производители на чорапи.

Всъщност, години наред носех най-микроскопичните чорапи, които не се виждаха от обувките ми и създаваха илюзията за бос крак. Няколко пътувания до Милано по-късно, възхищението от стила на мъжете, както и разнообразието по магазините, ме накараха да започна да се замислям.

Докато гледах възхода на т.нар. sock boots, както и някои по-смели стрийт идеи, започнах да осъзнавам, че чорапите са най-готиният, лесен и достъпен начин за трансформиране на облеклото през есенно-зимния сезон. С относително малка инвестиция за закупуване на няколко чифта, налични обувки, богато въображение и малко смелост, може да се постигне смайващ резултат.

 

Сандали с чорапи, мокасини с чорапи, елегантни обувки с ток с чорапи, чехли с чорапи  – това са само няколко от възможните комбинации. Да си призная честно, не вярвам в sock boots. Определено обаче съм фен на ефекта, който може да се постигне от чифт обувки на ток с остър връх и готини чорапи до средата на прасеца. Тази комбинация е и доста благодатна, защото оптически изтънява крака.

 

 

Цветната личност не може да направи нищо друго, освен да се разкрие с чифт ярки чорапи от Stance.

Този цитат ме спечели от първо четене. Колкото повече научавах за Stance покрай сътрудничеството ни, толкова повече ставах фен на тази марка и на нейната философия. Марка за онези, които се осмеляват да бъдат различни. Марка, която за по-малко от пет години успява да превърне една супер скучна категория продукти в абсолютен хит. Сега, Stance правят чорапи за професионалните спортисти (включително и за играчите на NBA!), за музикалните фенове, за почитателите на модата, на комиксите, за всички, които искат да покажат индивидуалността си.

Марка която търси истинските истории. Марка, която се насочва към креативните личности, онези, които нарушават правилата и биват възнаградени за смелостта си.

Чорапите са един от най-лесните и креативни начини да изразим себе си, да дадем цвят и настроение на деня си, да изглеждаме различно. С правилната комбинация можем да издигнем стила си до по-високо ниво и да му придадем луксозно излъчване.

В България Stance  могат да бъдат закупени в магазините на Contrabanda,  както и във Foot Court.

 

Снимки: Мартина Тодоровa, Stance

43

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*