Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Моята френска грижа за косата през есента

10/12/2017

Моята френска грижа за косата през есента

This post is also available in: Английски Френски

Днес ще ви разкажа за една френска марка, която се превърна в мой съмишленик в грижата за косата ми през есента: Eugène Perma.


От години се боядисвам, а през лятото направих цвета си платинено рус. За постигане на такъв цвят е необходимо предварително обезцветяване на косъма, което въпреки напредналите технологии, е допълнителен стрес за косата. Исках хубав цвят и едновременно с това – красива, здрава коса. Когато към това добавим и промяната на сезоните, уравнението започна да изглежда доста сложно.

Знаех за Eugène Perma покрай честите ми пътувания във Франция*. В разговор с приятелка разбрах, че марката присъства и в България и че мога да си направя консултация за избор на най-подходящата домашна грижа за косата ми. Така, от ноември започнах да тествам продуктите на Eugène Perma от линията Nature by Cycle Vital.

Какви са резултатите до момента?

Косата ми е много по-лесна за разресване, с блясък. Усещам я хидратирана и по-жива, а цветът ми се съхранява доста добре до следващото боядисване. По принцип тя е по-скоро суха, поради факта че е третирана. Същевременно, покрай прехода към зимен сезон, мъглата и носенето на шапки, има една тенденция към леко омазняване в корена. Откакто използвам серията на  Eugène Perma забелязвам, че такова на практика не се наблюдава (и това много ме радва!).


Когато използвам един продукт за коса или тяло, искам той да бъде ефикасен и едновременно с това – щадящ и природосъобразен. Линията Nature by Cycle Vital е точно такава – изцяло със сертифицирани органични съставки, без парабени и сулфати. Природни съставки с доказано благотворно действие. Освен това, продуктите са произведени във Франция, което само по себе си е гаранция за отлично качество.

Какво използвам за косата си от ноември насам:

  • Шампоан Nature by Cycle Vital, който подхранва блясъка на боядисаната коса и допринася за опазване здравината на косъма. Удължава интензивността на цвета в косите и е обогатен с екстракт от къпина.

 

  • След шампоана нанасям маска Nature by Cycle Vitalза подхранване и грижа за цвета. Тя също е обогатена с органичен екстракт от къпина и помага на боядисаната коса да запази цвета и здравината си.
  • На финала прибавям пяната за обем Nature by Cycle Vital , която е разработена за фина и боядисана коса. Продуктът съдържа екстракт от орех и от бамбук (богат на липиди, протеини и микроелементи). Пяната има невероятен аромат и мисля, че съм леко пристрастена към него. Освен това ми помага да имам приятен въздушен обем и плътност, без да утежнява косите ми.

 

„Модерна е обгрижваната коса. Без грижа и стайлинг тя изглежда тъжна“, типично по френски казват посланиците на марката Давид Корнелу и Людовик Женийо.

 

 

 

*Всъщност, оказа се, че това е една от марките с най-дългогодишен опит в бранша. Основана е през 1918г. и до ден днешен остава посветена на иновациите в грижата за косата. Продуктите са изцяло френски (лабораторията е в Париж, а производството – в региона Шампан-Арден), което гарантира тяхното качество. За мен има значение и фактът, че грижата за опазване на околната среда, т.е. производство без токсични отпадъци, е част от ангажимента на марката към нейните потребители.

Тук  можете да научите повече за продуктите, предлагани в България, както и да направите своята консултация за избор на най-подходящата грижа.

 

Снимки: Мартина Тодорова

87

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*