Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Моята мечтана дестинация: Ню Йорк

13/12/2017

Моята мечтана дестинация: Ню Йорк

This post is also available in: Английски Френски

В поредицата Моята мечтана дестинация с голямо удоволствие включвам Ню Йорк! Покрай всички филми, сериали, дизайнери, Седмицата на модата, този град е истински магнит за мен.

Спомням си как, когато гледахме „Клюкарката“, със Слави мечтаехме да се разхождаме като Блеър и Серина, стилни и безметежни из града, който никога не спи.

Ето защо, реших, че е крайно време да я поканя на една фотосесия, вдъхновена от любимия ни сериал, по време на която да ми разкаже за последното си пътуване до Ню Йорк!

Защо избра Ню Йорк като дестинация за посещение?

Ню Йорк е от местата, които всеки се надява да посети. Един ден си казах – време е.

 

Кое те впечатли най-много там?

Много от историите за града започват с ентусиазирано младо момиче или момче, които пристигат в Манхатън да си търсят късмета, но още не гарата някой ги обира. Хората са груби с тях, лудницата по улиците смазва ентусиазма им. Е, тези истории всъщност трябва да започват в София, защото Ню Йоркчани ми направиха впечатление на далеч по-загрижени за околните, от колкото сме ние тук. На два пъти бях свидетел на хора, които се втурват да помагат на абсолютно непознати в ситуации, в които тук никой не би се трогнал. В едната от ситуациите аз бях този непознат.

Има ли място, което пътеводителите подценяват, а е хубаво да се види?

Има 2 туристически места, които не са толкова популярни, но според мен са много впечатляващи. Първото е музей, закътан в горен Ийст сайд – The Frick Collection. Освен всичко останало, колекцията съдържа 3 платна на Вермер! Второто място, което препоръчвам като алтернатива на Емпайър стейт билдинг, е Rockefeller center. Ако не се интересувате от история, изкуство или архитектура (но тогава едва ли бихте чели този блог),  посетете го дори само заради гледката отгоре.

Какво да имаме предвид, когато планираме пътешествие до Ню Йорк?

Моят съвет към дамите е – подгответе си тоалети, които се съчетават добре с равни обувки. Ходенето пеш е най-добрият начин да разгледате града.

 

Твоите топ 5 места, които задължително трябва да се видят там?

Градът е герой в толкова много от любимите ни книги, филми и сериали, така че според мен всеки си има свои места, които би искал да види на живо там. Моите лични фаворити са SoHo, Washington square, Greenwich village, The High line и посещение на шоу на Бродуей.

 

Сега Ню Йорк е по-достъпен отвсякога, благодарение на полетите на Air France.

Вижте още любими дестинации: Париж, Мексико, Мумбай и Маями!

 

Снимки: Мартина Тодорова, Славка Станкова

24

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*