Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Designers radar: Yvailo

22/10/2019

Designers radar: Yvailo

През август YVAILO навърши 7 години и това си оказа хубавото влияние да израснеш. Минахме през различни трансформации. Започнахме като мода за жени 40+ и размери далеч от стандартните за подиумите. Изкарахме два сезона и после се вкарахме по шаблона на модната индустрия: нова колекция всеки шест месеца, богато разнообразие от различни продукти, фотосесии с прекрасни млади момичета с изваяни тела. Безкраен кръговрат: в момента, който представиш новата колекция, се потупваш набързо по рамото за свършената работа и отново се хвърляш на срокове по новата. Нямаш време дори да се поощриш за резултатите. Няма как – конкуренцията е тежка. Определено този модел не ни допадаше, но “така работят всички”.

Ивайло, Гоце и идеята за устойчива мода

Миналата година решихме да вземем творческа почивка и слава Богу! Отдръпвайки, имахме безценно време за наблюдение и размисъл. Написахме какво искаме да променим в нас самите и как искаме да продължим напред, без значение какво ни се налага странично. Разбрахме, че освен да правим дрехи, ни се и говори. Говори ни се за грешките, които допускаме всички ние в облеклото. Говори ни се затова как да ги избегнем. Говори ни се дрехите и това как да разпознаем тази, добре изработената, от набързо сглобената.

Говори ни се за истински устойчивата дреха. Говори ни се защо никога нямаме втори шанс за първо впечатление. Защото нашият начин на обличане е много повече от комбинация от дрехи. Той е нашият начин за себеизразяване.

Какво ви вдъхновява през тази година?

Вдъхнови ни идеята за промяна. Промяна, която да е неподвластна на времето и неговите бариери. Вдъхнови ни стилът, онзи елегантният, женствен, леко или повече провокативен, но винаги естетичен. Защо говорим за стил, а не за колекции ли? Защото стилът е много повече от нови покупки на последните тенденции от подиума. Стилът е начин на живот: нашата стойка, нашата походка, начинът, по който държим приборите и начинът, по който редим същите тези прибори на масата. Начинът, по който си пием кафето сутрин и начинът, по който слизаме от таксито вечер. Стилът не означава непременно пълен гардероб и щедри финанси. И най-важното: стилът не задава въпроси какво да облека днес. Липсата на такъв води до тази дилема. Ето този стил ни вдъхнови.

Устойчива мода от Yvailo

Новината, която ще споделите с нас:
Че сме безкрайно щастливи от тази промяна. Че най-накрая намерихме синхрон между нашите принципи и бизнеса. Че излязохме от коловоза на модната индустрия и много ни олекна. Дали ще е успешно това прераждане не знаем, но знаем че се чувстваме презаредени, силни и безкрайно уверени, в това което правим.

Моделите на Yvailo: устойчива мода и увереност, като в истинския живот.

Модата трябва да бъде устойчива, защото:
Много се говори последните години за устойчивостта в модата и марки от всякакъв клас вече са яхнали тенденцията да веят знамена колко са екологични. И няма как, непрекъснато се повтаря че тази индустрия е един от основните замърсители на нашата красива планета. Но тук е мястото да се обърне внимание на един важен фактор:

и най-екологичната мода губи смисъла си, ако дрехите са направени така, че да имат кратък живот, било то естетично (тенденции) или физически (некачествена изработка). Устойчива е само онази дреха, която предотвратява бъдещи нови покупки и устоява стилово във времето.

Любимото ви занимание:
Трима сме основоположниците на YVAILO: аз-Ивайло, Гоце и Дора. По този повод любимите ни занимания са различни за всеки. Аз обичам всичко креативно: дизайн, истории, снимки, интериори, всякакви транформации, свързани с “преди-след” резултати. Това често си проличава в сторитата на нашия инстаграм.

Гоце е административен ум и обожава да отмята задачи подредено. Както го определи един тест – той е истински изпълнител. Каквото му падне на бюрото, трябва да бъде свършено, без значение от обстоятелствата.

Дора като истински дзен медиатор е отдадена на съня: от 24ч спи двадесет три и половина, включително и в офиса. Както се вижда, и тримата сме късметлии, защото любимите ни занимания съвпадат с работните ни задачи. За тази привилегия сме признателни на съдбата.

Yvailo, Goce & Dora

Вашата идея за щастие:
В голяма степен сме я изпълнили. Разбра се по-горе: обичаме си работата. Живеем сред природата, далеч от града. Имаме зеленчукова градина. Виждаме се с пъстри приятели, които ни обогатяват различно. Сега вече и с новата промяна в бизнеса, синхронът съвсем се нареди. Нека хората не остават с погрешно впечатление: истина е, че сме късметлии, но работим и даваме много за този щастлив баланс. Защото както често казвам: не е трудно да постигнеш баланса, трудно е да го поддържаш.

Природа и щастие

Любим цвят:
От години вече е розов, все пак съм неуморим оптимист, но в последно време под кожата ми влиза зеленият и червеният, червен като класическо червило. Красота има в почти всеки нюанс, казвам го като дизайнер, стига да имаш очите за него. За очите на Гоце това са кралско синьото и бордото, за чиято слабост не си признава, но красноречиво говорят дрехите му в гардероба. Дора не може да говори за цвят – важен за нея е сънят и колко комфортно е леглото. Останалото е от несъществено значение.

Най-големият лукс за вас е:
Времето. Това е единственият ресурс, който няма възобновяване назад. Това е и единственият фактор, с който се стремим да не правим компромис, както през работните, така и в почивните дни. Но не и на всяка цена. Не живеем забързано по този повод, защото съдбата често ни показва, че хубавите неща изискват време, както на премисляне, така и като резултат.

Вашата идея за елегантност:

“Нямаше как да я сбъркаш: винаги с красивата рокля и красивите обувки. Изящен маникюр на хубавата й ръка, в която държеше любимата си чанта. Безпогрешна прическа, небрежна  и никога прекалена. Винаги с обеците и колието, запомнящи се от веднъж бижута. Дискретно носещ се парфюм. Червило по устните и ведра усмивка. Стъпки с финес на газела.”

Мисля че, след тази история вече всеки си представи визуално ТЯ. Ето това е елегантността.

Yvailo - устойчива мода, която овластява жените.

Вашата тайна за стил:
Постоянство, най-вече в изграждането. Следва спазване и оттам нататък става лесно, става начин на живот. Знаем, че някои жени не знаят откъде дори да започнат, но тук за подкрепа идваме ние. Нека следят блога ни: там ще покрием всички стъпки от началото до края на безупречния стил и не, не говорим за нашите дрехи само. Говорим за негово величество СТИЛА.

Какво трябва да носим днес?
Това, което ни отива. Няма универсална униформа, която да отива на всички, както предлагат тенденциите. Затова често сме свидетели на хора, за които казваме – това не му/й отива. Медиите, спонсорирани от рекламодателите, допълнително ни объркват. За тях не стилът, а новите продукти и тенденции продават. Но ако имаш стил, целият този спам остава невидим. Така че – носете се стилно.

Когато модата е и забавление

Снимки: Георги Андинов и личен архив

Припомнете си още от нашите дизайнерски срещи с: Владимир Каралеев, Sassa Björg, They Are, M Point .

22

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*