Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лукс Мода

Лукс и аутлет: когато по-малко = на по-качествено

25/10/2019

Лукс и аутлет: когато по-малко = на по-качествено

Никога няма да забравя първото ми качествено аутлет пазаруване. 2013 г., в Щатите: върнах се с покупки, които се брояха на пръсти, но включваха качествени дрехи и аксесоари на луксозни марки, които нося и до днес.

Remixshop аутлет стайлинг идея с копринена рокля и вълнено палто

Няколко години по-късно, моя близка, със сериозни финансови възможности, ми сподели, че е започнала да пазарува от аутлет секцията на Remixshop.com. Учудих се, защото свързвах марката със second hand продукти. Тя ме увери, че има и чисто нови стоки, с етикет, на водещи световни брандове. Тогава започнах да следя зарежданията и се изненадах приятно от избора и богатия асортимент – именно в категория Luxury.

Remixshop аутлет стайлинг

Сега ще ви споделя защо основно следя премиум и луксозните сегменти: защото винаги съм се водела от идеята за по-малко и по-качествено, по-устойчиво и дълготрайно.

Замисляли ли сте се, например, че ако за един сезон се лишите от 4 средно-качествени пуловери със съмнителен състав и продължителност на живота, ще можете да си купите един, но изработен от кашмир?

Обективно погледнато, нямаме нужда от преливащ гардероб от бързообортни дрехи и ефимерни тенденции. В момента модната индустрия е във фаза на свръхпроизводство и излишно прахосване на труд и ценни ресурси, които не са неизчерпаеми. Можем да изглеждаме стилно и без да вредим на природата, а луксът невинаги е недостъпен. Лукс е умението да избираме, да инвестираме в качествени материи, добри кройки, класически модели, които са адекватни във времето. Лукс е и да заявим отговорна позиция.

Chriselle Lim беше написала преди време, че

ако за една година човек избере да пие кафе, което сам приготвя вкъщи, вместо странно-засукано капучино от Starbucks, би могъл да си позволи трансатлантически полет в първа класа!

Е, като се замислите, кое бихте си избрали?  Същото е валидно и за модните ни избори.

Качество, марка, ограничено количество, добра цена

Пудрено вълнено палто с прибрана кройка винаги ще изглежда адекватно, както и ярка рокля от коприна или чанта Longchamp. Очилата тип авиатор също са се доказали като класика в годините, а подписът на Tom Ford подсилва стилния почерк.

Дори консервативната индустрия на лукса преосмисля своите подходи, давайки зелена светлина на т.нар. вторични пазари, които включват second hand, наемане на вещи и аутлет магазини (онлайн и офлайн). Повече по темата можете да си припомните в статията ми тук.

А в заключение ще цитирам Главния изпълнителен директор на Hermès, Аксел Дюма:

Независимо от вашия престиж или възраст, трябва да сте адекватни на своето време, за да продължите да съществувате.

Стайлинг - аутлет Remixshop

Нося: Вълнено палто Hugo Boss, копринена рокля Max&Co, колан Stella McCartney kids, чанта Longchamp, очила Tom Ford – всичко от аутлет секцията на Remixshop.com.

Снимки: Мартина ТодороваАвторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с Remixshop.com.

49

Written by:2 comments
  1. milena

    Аутлет не е секънд хенд. Аутлет е обикновено стара колекция дрехи на дадена марка, които не са се продали се слагат в аутлет магазин с по-ниски цени. През последните 5-6 години аутлетите започнаха да имат свои колекции, като се използват по-евтини материи и горе долу същите модели като в редовните магазини на марката. Има и магазини, които изкупуват непродадени стоки от маркови магазини и ги продават с намаление ( ТиДжей Макс, Хоум Гуудс, Фелини'с Бейсмът, тн).

    • Здравейте Милена, много добро включване и пояснение. Съществуват и двата подхода - за собствените колекции, които директно излизат за продажба в аутлет и за непродадените стоки, които се пускат на преференциална цена. В случая с Remix е по-скоро вторият вариант. Те отвориха сравнително наскоро именно Аутлет секция в сайта - за нови продукти (с етикет, неизползвани) от предходни сезони. В статията именно те попадат на фокус. :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*