Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Свободата да изглеждам както искам

12/05/2019

Свободата да изглеждам както искам

– Права или къдрава?

– И двете!

Каква прическа ми се носи днес? Ако сте като мен, сигурно си задавате този въпрос почти непрекъснато. От години съм свикнала сутрин спонтанно да решавам как ще се облека и какво послание ще вложа в дрехите си. Обичам да се доверявам на настроението и емоцията на момента и да изненадвам сама себе си. Вече съм ви показвала как правя вълни или подчертавам блясъка на косата си, носейки я силно изправена. За целта използвах различни уреди и похвати. Съвсем наскоро обаче се оказа, че мога да експериментирам и да постигам страхотно изправяне и нежни къдрици само с един-единствен уред! Curl & Straight Confidence на Remington е преса, която ми беше осигурена от “Спектрум Брандс България”, за да я изпробвам срещу определено възнаграждение.
Когато дойде при мен, бях с дълга коса и ми беше супер любопитно как ще успея да оформя леки къдрици с нея (а и да се уверя, че може да изправи дължините ми).

Винаги съм смятала къдренето за висш пилотаж, тъй като така и не успях да постигна задоволителни резултати с класическа преса. Именно извитите плочи на Curl & Straight Confidence помагат това да се случи по лесен и интуитивен начин. Много ми допадат фините гребенчета по края, които допълнително разресват кичурите и подпомагат процеса по стилизиране.

Температурата, на която работя, е 170°, защото така щадя косата си, а постигнатият резултат е отличен и дълготраен. Използвам и малко лак с лека до средна фиксация, за да запазя постигнатото. Плочките с керамично покритие са обогатени с антистатичен турмалин. Това прави плъзгането по кичурите по-лесно и предотвратява наелектризирането на косата.

Казват, че обикновено искаме това, което нямаме. Ако сме къдрави, искаме перфектно права коса, ако сме с права коса – мечтаем за буйни къдрици. Аз съм с права коса, която от годините на третиране, стана още по-права и сякаш по-трудна за стилизиране. Истината е, че я харесвам и права, и вълниста, и на букли – в зависимост от вдъхновението ми за деня или конкретния повод.

Стилистичен трик, който прилагам:

Тъй като търся баланс, ако облеклото ми е твърде екстравагантно, ярко, с много аксесоари или по-сложна кройка, косата ми е права или прибрана в кок/на опашка. Ако обаче облеклото ми е много семпло и изчистено – дънки и сако или малка черна рокля например, обичам да се заиграя с аксесоарите в косите и да им придам повече пищност – чрез вълни или букли. Поради този факт, почти всеки ден мога да бъда с различна прическа, която да отива на настроението и облеклото ми.
Смятам, че е хубаво да се променяме, защото така всекидневието става по-забавно. Това е свободата да изглеждаме, както си поискаме – бързо и без ограничения!

Както вече знаете, от няколко дни съм с нова прическа и съм супер вдъхновена да експериментирам с нейното стилизиране. Допълнително ме радва фактът, че тази средна дължина е еднакво благодатна и за изправяне, и за навиване. С няколко малки аксесоара, резултатите са зашеметяващи! Изправянето е лесно като детска игра: бързо и неусетно, а краищата са елегантно загладени и лъскави. Ако имам нужда от леки вълни или раздвижени къдрици – решението отново е под ръка.

Следете ме в Инстаграм, защото там ще споделям какви прически си правя с новата преса, от къде ми идва вдъхновението и как да изглеждаме ефектно и различно за нула време!

Снимки: Мартина Тодорова

19

Written by:3 comments
  1. Искам да ви попитам каква преса за коса използвате. Благодаря!

    • Здравейте Ивета, Пресата е Curl & Straight Confidence на Remington. Изключително удобна, тъй като в един уред се комбинират няколко възможности за стилизиране на косата и то - без използване на допълнителни приставки. Можете да видите още за самия продукт ето тук: https://bg.remington-europe.com/produkti/curl-confidence-2-in-1-straightener?fbclid=IwAR0IBFubz_WpZef6fBpXTKy47eZqCTahL2yPIRC1hG6sCQ5QFba9TQRRNS0 . :)

  2. […] Преса за коса – напоследък не се разделям с Curl & Straight Confidence на Remington, защото с един уред мога да нося косата си изправена или на вълни. Пресата ми бе осигурена от “Спектрум Брандс България”, за да я изпробвам срещу определено възнаграждение. А пълните ми впечатления от този чудесен уред можете да си припомните тук. […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*