Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Моето лице и моята идентичност

23/05/2019

Моето лице и моята идентичност

Замисляли ли сте се в колко голяма степен лицето се асоциира с нашата идентичност? То е нашата запазена марка и първата индикация, по която ни разпознават. Лицето и кожата живеят с нас 24/7 и регистрират всяко едно доловимо (и не чак толкова) събитие, влияние, емоция.

В последните седмици динамиката на живота ми стана драстично по-интензивна, а смяната на сезоните и трайно мрачното време, допълнени от някои лични разочарования, донесоха със себе си огромно количество умора. Усещах, че трябва да променя нещо в грижата за себе си, тъй като средствата, които използвах, не даваха нужния ефект. Чувствах се, сякаш върху лицето ми е поставен сивкав филтър, който прави всичко да изглежда някак бледо и безцветно.

My face my ID

Докато бях във Франция в началото на пролетта, научих за нов продукт, който точно излизаше на пазара. Продукт, който се грижи за хидратацията на кожата и дава възможност за прецизна персонализация – според нуждите в конкретния момент: Clinique iD. Ако има нещо, което съм запомнила още от тийнейджърските си години, то това е необходимостта от хидратация. Това винаги е бил моят водещ метод и отправна точка за поддържане на здравословен и свеж вид.

Clinique iD

След като прочетох повече за тази иновативна концепция за прецизна персонализация на грижата в домашни условия, реших, че най-добрият вариант е да се консултирам на място в магазина, за да направим по-точна диагностика и оптимален за нуждите ми избор.

Всъщност, знаете ли, че Clinique е първата бюти марка, която осъществява идеята за персонализирана (custom-fit) грижа за кожата? Това се случва още през 1968г. – с появата на култовата и до днес 3-Step система!

В общи линии се колебаех между хидратанта за борба с умората (оранжев концентрат) и този, който е насочен към изглаждане на фините линии и бръчки (лилав концентрат).
Стартирахме с избор на хидратираща база от серията Dramatically Different Moisturizer. Кожата ми е нормална и в тези месеци на годината предпочитам по-леки и фини текстури. Така избрах Dramatically Different™ Hydrating Jelly, с 24 часово действие върху кожата.

My beauty routine


След като обсъдихме притесненията ми към момента, стигнах до извода, че е най-добре да избера активния концентрат, който енергизира, съживява и възвръща блясъка на кожата, борейки се с ефектите на натрупаната умора*. Така намерих своето персонализирано iD – продуктът, кореспондиращ с идентичността на моята кожа.

Наблюдения и резултати:

Използвам своя продукт сутрин и вечер. Усещането при нанасяне е много приятно и освежаващо, като дава чувство за лекота и за кожа, която диша. Видимо я усещам по-тонизирана и гладка. Когато нанасям грима си сутрин, забелязвам, че хидратантът взаимодейства много добре с козметичните ми продукти и постигам отличен сияен и свеж ефект. Допада ми и фактът, че продуктът е в количество, доста по-голямо от обичайните хидратантни или специализирани кремове и мога спокойно да го използвам за дълго време.

My face my iD

Коко Шанел е казала, че за жените не е най-важна възрастта. Могат да бъдат възхитителни на 20 г., очарователни на 40 и да останат неотразими до края на дните си.“ Към тази хубава мисъл бих добавила – с любов и правилно подбрана грижа.

My beauty routine by Clinique

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с Clinique.

Снимки: Мартина Тодорова

* Възможно е да използваме и два персонализирани хидратанта, ако усещаме подобна потребност. Например, вечер да се фокусираме върху заглаждането на фините линии, а сутрин – върху признаците на умората.

47

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*