Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Всеки миг може да e щастлив спомен

17/06/2019

Всеки миг може да e щастлив спомен

Често един миг е достатъчен, за да се превърне в ярък и щастлив спомен. Красотата на живота се крие в малките, наглед обикновени неща. Единственото, което трябва да направим е, да намерим време, за да ги забележим. Правилната нагласа и специален миг внимание са достатъчни, за да ги запечатат завинаги в съзнанието ни.

Преди години ми попадна една мисъл на великия руски художник Николай Рьорих: културата на живеене е качеството на свободното време, а то зависи от вложената максимум енергия във всеки миг.

Тези думи ме впечатлиха изключително силно и често се връщам към тях с различни интерпретации. Какво означава да изживяваш свободното си време по качествен начин? С възрастта и натрупания опит, започнах да осъзнавам, че не е нужно непременно да се търси най-изключителното, невероятно, ексклузивно и пр. преживяване. Всеки един ден, дори и най-обикновения на пръв поглед, в най-стандартната възможна среда и рутина, може да донесе момент на щастие и на специално, лично преживяване.

От началото на месеца умишлено започнах да колекционирам такива щастливи моменти: паднало листенце във форма на сърце, небе след дъжд над София, гледката на Айфеловата кула от скрита уличка до Трокадеро, конфети-сърца, разпръснати на стълби, Ролан Гарос 15 години по-късно, досег с творчеството на едни от най-големите художници, чиито картини са приютени в столицата ни, красива рокля от новата колекция на талантлив млад дизайнер, доверена щастлива новина от близък приятел…Сигурна съм, че можете да добавите още много елементи към този списък.

Всяко нещо в живота има цена (морална или материална). Въпросът е, каква е добавената стойност, която получаваме, плащайки. Като се замисля, едва ли има ден, в който да не сме заплатили поне едно нещо. Хубаво е, когато знаеш, че потенциално можеш и да спечелиш в замяна на това плащане: да спечелиш време, като улесниш някои действия, за да можеш да се насладиш и да релаксираш, да прочетеш книга в парка или да изпиеш чаша просеко, защото си имал труден проект, но си се справил. Или да спечелиш материална награда – финансова и/или качествен подарък, с който да материализираш и запазиш още повече щастливи спомени. Това последното е лесно, плащайки всекидневните си покупки с VISA.

Знаете ли защо преди няколко години луксозните ваканции регистрираха истински безпрецедентен бум?

Редица скептици казваха, че това е краткосрочно преживяване, без материален резултат. Печелившият аргумент бе необорим: пътуването е ефемерно, но спомените са вечни!

Както всяко нещо има цена, така и всеки един момент в живота ни има потенциал да се превърне в щастлив спомен. Ние можем да си помогнем, като освобождаваме ценно време за това, спестявайки от различни действия във всекидневието: да не чакаме на опашка за нещо, което можем да платим онлайн, да плащаме с карта, вместо с кеш, да използваме максимално възможностите на дигиталния свят, за да се насладим на реалния живот.

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с VISA. #VisaHappyMoments

Снимки: Мартина Тодорова

41

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*