Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Лайфстайл Лукс

Най-големият лукс е времето: полезни идеи как да имаме повече от него с VISA

29/10/2017

Най-големият лукс е времето: полезни идеи как да имаме повече от него с VISA

This post is also available in: Английски Френски

Най-големият лукс е времето – думите, които най-ярко се запечатаха в паметта ми от първия Salon du luxe, който посетих в Париж. Времето не може да се купи, но може да се спечели и използва за стойностните неща в живота.

Споменавала съм ви, че голяма част от професионалния ми път е преминала във финансовата сфера. От години следя с интерес всичко, свързано с иновациите, сигурността и  информираността при финансовите услуги. Ще ви споделя, в своя всекидневен опит, как успявам да имам повече от най-големия лукс – времето.

 

  • Всеки ден, когато пазарувам в магазина, плащам безконтактно. Картите Visa позволяват безконтактни разплащания до 25 лева без въвеждане на ПИН код*. Един клик, на мястото на ровене в портмонето за пари, търсене на дребни и връщане на ресто, пести супер много време.
  • Плащам сметките си онлайн. Не проумявам защо хората пилеят времето си по опашки, вместо да платят бързо и безопасно през онлайн или мобилно банкиране. Системите за онлайн разплащане са удобни и се съпътстват от различни форми на проверка.
  • Случвало ли ви се е по време на празници да опитвате да теглите пари от банкомат? Аз съм обикаляла квартала от устройство на устройство, сблъсквайки се с надписа „Автоматът временно не работи“. Изгубено време и ненужен стрес, които безконтактните и онлайн разплащания спестяват.
  • Често банковите карти включват допълнителни услуги, които улесняват всекидневието и пестят време. Една от тях е застраховката Помощ при пътуване. Т.е., ако имате такава застраховка във финансовия пакет, достатъчно е, когато сте извън страната, да извършите картова транзакция (да купите списание или бутилка вода на летището) и застраховката се активира.
  • Ако погледнем на ресурса време в по-дългосрочен мащаб, онлайн разплащанията са проява на отговорност към околната среда. Повече онлайн плащания, означават по-малко хартиени документи в банковите офиси, както и вредни емисии от транспортиране на средства.

 

Как ви се струва това: да имате повече от най-големия лукс на нашето съвремие?

 

Снимки: Мартина Тодорова

 

* Над тази сума се въвежда ПИН код. При безконтактно плащане картата не трябва да напуска ръката на своя притежател. За допълнителна сигурност, получавам SMS от банката за всяка транзакция, извършена с картата ми.

 

48

Written by:2 comments
  1. […] В повечето случаи успях да платя онлайн или безконтактно. На едно място, когато подадох банкнота, ме попитаха дали не предпочитам да платя с карта. Осъзнавам факта, че съм създала навик да посещавам места, които ме улесняват за плащането и ми помагат да пестя време. […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*