Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Мисия лято: как косата да изглежда страхотно във всяка една ситуация?

06/07/2018

Мисия лято: как косата да изглежда страхотно във всяка една ситуация?

Когато косата ми изглежда страхотно, за мен тя се превръща в таен и сигурен съюзник в много всекидневни ситуации. Всъщност, замисляли ли сте се защо съществува изразът „bad hair day”?

Според urban dictionary това са дни, в които сякаш всичко върви наопаки и се обърква. И макар алюзията с косата да е косвена, аз съм на мнение, че лошата прическа наистина може да доведе до неприятни емоции и то не само от естетически характер. За мен косата и начинът, по който изглежда, е важна, защото е част от цялостното ми излъчване и стил. Грижа се за нея с различни продукти, адаптирани към нуждите й, старая се да ходя много стриктно на фризьор, за да поддържам добре цвета и формата й.

Територията, на която не се чувствам съвсем в свои води обаче, е оформянето на прическата. Моментът, в който застана с мокра коса и сешоар пред огледалото не е от най-любимите ми. В повечето случаи, освен че сушенето ми отнема супер много време, постигнатият резултат ме кара да прибера косите си в небрежен кок или опашка. Да ви звучи познато?

Разбира се, ходенето на сешоар е добра опция, която възприемам като почивка и me time. Това невинаги е възможно – особено в чужбина или по време на почивка. При честите ми пътувания до Париж поддръжката на прическата е едно сериозно предизвикателство. От една страна, концепцията за сешоар в класическия смисъл на думата не е особено развита сред парижанките. От друга, влажността на въздуха и състава на водата изменят обичайното състояние на косата и я правят почти неуправляема. (И ако някой ви каже, че елегантно-небрежните прически на парижанките се постигат чрез местния вятър – не му вярвайте, проверила съм! ;))

Когато от “Спектрум Брандс България“ се свързаха с мен с покана за тест на новата им серия Keratin Protect се зарадвах, защото пътуването ми до френската столица предстоеше. Едва ли съществува по-подходящ момент от този, за да тествам на терен свойствата на уреда. Избрах конусовидна маша Keratin Protect, защото е най-добрата за постигане на ефект ретро вълни. Машата ми беше любезно предоставена от официалния вносител на марката, за да се уверя лично в нейните предимства и да споделя с вас впечатленията си срещу определено възнаграждение.

Да си призная, първоначално имах леко притеснение, защото тази маша няма щипка, за разлика от класическите. Оказа се супер лесна и удобна за използване, като вълните се постигат за секунди. За да щадя косата си, нагрявам на най-ниската степен от 150 градуса и получавам ефект за секунди. Блясъкът и жизнеността на косите са защитени, тъй като конусът на машата е обогатен с кератин и бадемово олио.

За Париж исках леки и небрежни вълни (покрай третирането през годините косата ми е абсолютно права) и ги постигнах с машата с лекота. Ще ви издам един трик – за мен косата става най-хубава на следващия ден. Независимо дали е правена на фризьор или вкъщи, след като преспя, тя се намества и преоткрива собствената си форма и стои по-непринудено и небрежно.

Другото ми пътуване, непосредствено след Франция, беше до Благоевград, за музикалния фестивал Francofolies. Там нямах възможност да оставя косата да „преспи“ и затова приложих друг мой любим трик: след като я изсуших със сешоар, направих леки вълни, които фиксирах със слаба формула лак за коса. Оставих я на въздух за известно време (този ден беше супер влажен) и след това я прибрах в нисък кок, пускайки един кичур. Лесна за постигане и много свежа прическа, с която се насладих на първата концертна вечер. На втория ден в Благоевград вече бях с пусната коса, вълните издържаха без проблем на влагата и вятъра.

 

А вие как поддържате прическата си през лятото?

Снимки: Мартина Тодорова

 

125

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*