Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Париж и аз: Музеят на Air France

02/07/2018

Париж и аз: Музеят на Air France

This post is also available in: Английски

Музеят на Air France  е място, което отдавна бях набелязала да разгледам. Много се радвам, че въпреки натоварения график, успяхме да го посетим. Днес ви разказвам за това преживяване.

Музеят се намира в сърцето на 7-и район, между „Инвалидите“ и моста „Александър III”.  Накъдето и да се обърне човек, гледките са повече от зашеметяващи, а красивите градини те приканват да седнеш на тревата и да съзерцаваш пейзажа.

Документален център и магазин за фен аксесоари – това намираме при посещението с Марти. Компактното пространство е събрало десетилетия история на една от най-страхотните световни авиокомпании. Всъщност, идеята да посетя музея дойде, докато правех ето тази статия. Изчетох редица материали, а в сайта на Музея намерих много полезна и вдъхновяваща история за златните години на авиацията:

Периодът е 1949 – 1959 година, така наречените „Златни години“ на авиацията. Появява се луксозното обслужване на Air France – митичният Епикурейски полет до Лондон и „Paris special” до Ню Йорк. Тези два полета са били прочути по цял свят. Ню Йоркският полет е предлагал частни кабини и гурме ястия на борда на Super Constellation. Френската авиолиния   поставя на  фокус удоволствието на клиентите си и още от септември 1949г. им предлага шампанско и топли ястия.

Това е само малък откъс, който избрах за вас от богатата история на музея.

Всъщност, музеят на Air France предлага страхотни артикули, свързани с марката и нейната история. Ако търсите креативни идеи за декорация, можете да си купите невероятни ретро постери. Има и макети на самолети, магнити, ретро списания, албуми и снимки. За приятели колекционери или в случай, че търсите по-различен подарък от Париж, това място може да ви бъде много полезно.

Музеят е отворен от понеделник до петък, от 13.00 до 17.00ч. Точният адрес е: 2 Rue Robert Esnault-Pelterie, 75007 Paris.

 

Париж ме очарова и с това, че всеки път откривам нови и нови места, преживяния, гледки. За толкова години съм била на стотици места във Френската столица и въпреки това винаги има още толкова за виждане.

Вие чувствали ли сте се така?

Снимки: Мартина Тодорова

 

60

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*