Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Лукс

Усещане за лукс с комплект принадлежности

31/01/2018

Усещане за лукс с комплект принадлежности

This post is also available in: Английски

Замисляли ли сте се, че един комплект с тоалетни принадлежности може да носи истинско послание за лукс и престиж?

И докато бъде създаден, в него са въвлечени маркетолози, дизайнери, артисти и топ брандове? Наскоро получих информация за новите пътнически комплекти на Air France, предназначени за пътуващите на дълги разстояния в бизнес класа и Premium Economy на компанията. Докато четях, комуникаторът в мен започна да си задава куп въпроси: от къде и кога идва идеята за тези комплекти, какъв е техният смисъл, кой стои зад избора и дизайна им, защо са толкова важни.
Толкова се запалих, изчетох куп статии и реших да разкажа и на вас какво научих.

Как се създава първокласен комплект?

От моето мини проучване стигнах да извода, че това е изкуство. Участват луксозни марки, производители на козметични продукти, подизпълнители и специализирани агенции. Често тези специални комплименти за пасажерите надминават практическото приложение и придобиват по-мащабно културно значение. Например в Австралия е привлечен тим от хора на изкуството, с мисията да създадат уникални комплекти, които да носят духа на континента.

Какво съдържа един такъв комплект?

Пакет от козметични продукти в мини размер, тапи за уши, маска за сън и други полезни неща, опаковани по атрактивен начин. Това, което прави тези артикули особено успешни, е усещането за ексклузивност, висока стойност и полза в най-точния момент. За това допринася партньорството с престижна козметична марка.

Как започва всичко?
В златната ера на гражданската авиация, или 50-те години на миналия век. Луксозното обслужване на борда на Air France  по линията Париж-Ню Йорк е било митично* и познато в целия свят. Пътниците получавали лични кабини, отбрани топли ястия, шампанско.

Какви характеристики трябва да има един комплект?

 • да носи духа и ценностите на авиокомпанията
 • да бъде запомнящ се
 • да създава усещане за лукс и престиж
 • да бъде полезен, като дава повече от очакваното и необходимото
 • да има колекционерска стойност
 • да бъде толкова интересен, запомнящ се и уникален, че да накара пътуващия да го вземе със себе си
 • да бъде еко и отговорен към околната среда

В партньорство с Air France

 

*Можете да научите повече от сайта на Музея на Air France
ком(Стана ми леко смешно, когато в друг източник прочетох, че в зората на дългите полети пасажерите сами са си носели завивки и тоалетни принадлежности, но скоро след това авиокомпаниите започват да предлагат на пътниците различни екстри, които еволюират до несесера с принадлежности. Сравнително късно в уравнението се включват луксозните марки.)

82

Written by:6 comments
 1. Интересно! Най-вече ме грабна с това, че съм маниак на тема travel-sized козметика :) Разгледах и на други авиокомпании, определено има невероятни попадения. Ще се радвам, ако покажеш и самия комплект (и пожелавам снимката наистина да е от първа класа). :)

  • Vanina

   Наистина ли си маниак на тема travel-size козметика? Това е супер - случвало ли ти се е да попаднеш на мега готини артикули в мини формат (и какви)? :) Докато си правех проучването забелязах и аз, че има убийствено готини попадения. И хората си ги събират и си ги снимат, за да покажат. На мен ми предстои живот и здраве и ще покажа. ;)

 2. Маниак е меко казано - въпреки завишените цени, бих предпочела да взема мини, отколкото голяма разфасовка. Добри попадения има по сайтове като FeelUnique (особено погледни на L'Occitane комплектите от по-високия клас). REN ме зарибиха като марка именно от мини комплект. :) Yves Rocher също пускат сладурски минита за път, а наскоро си взех на Korres един сет с душ-гелчета да им пробвам ароматите :)

  • Vanina

   Да, и на мен ми допадат мини форматите (още от едно време ;)). А този сайт е направо супер - пълен със съблазни! Мерси, че ми го сподели <3

 3. […] След като започнах своя активен професионален живот, се убедих, че картите за лоялни клиенти са едно от най-добрите средства за подсилване на връзката между клиента и любимата му марка. Моята специално ми е носела допълнителни бонуси като: преференции в хотели и рент-а-кар услуги, покупки в безмитните магазини на летищата, ъпгрейд в самолета. Освен това, картата носи и достъп до набор от услуги на борда, които допринасят за едно по-приятно преживяване по време на самия полет. (За някои ексклузивни преживявания на борда, можете да си припомните тук.) […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*