Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Как да създадем начин на живот, за който мечтаем

09/04/2018

Как да създадем начин на живот, за който мечтаем

This post is also available in: Английски

Покрай Великденските празници, а и пролетта, която символно е време за промени, се замислих за мечтите и за начина на живот, който ме кара да мечтая.


В годините съм мечтала за: кариера, местоживеене, външен вид, облекло, пътешествия, Mr. Perfect, преживявания, модни седмици, различни форми на успех…. Списъкът е дълъг.
Докато изброявах различните елементи на мечтания живот, направих ретроспекция и стигнах до извода, че в един или друг момент всеки един от тях е бил перфектен и реализиран. Само че, никога всички едновременно. Освен това, осъзнах, че във времето аз съм се променяла, а заедно с това –мечтите и представите ми. (Най-трудно ми беше да призная, че мечтата ми, частично осъществена, вече не е същата и е време да променя посоката. Отхвърлях тази идея, защото мислех, че това е проява на слабост и отказване, невъзможност да завърша един „проект“ докрай.)
Това ми помогна да си припомня, че единствено аз съм тази, която може да си създаде начина на живот, за който мечтае (и да го актуализира спрямо еволюиралите си мечти).


Всъщност, когато създадох Styleinspiratrice.com преди близо 6 години, аз се водех основно от голямата си любов към модата, но и някак инстинктивно от желанието си да направя живота си по-интересен и различен.
На база на известен личен опит, а и на немалко прочетени книги и статии, мисля, че има няколко ключови въпроса, които да си зададем, за да можем да създадем начина на живот, който ни кара да мечтаем:

  • Кое ме кара да се будя рано сутрин (много преди алармата на часовника да звънне)?
    Когато стартирах блога се чувствах по-енергична от когато и да било в целия ми живот до момента, будех се супер рано, изпълнена с енергия и се чувствах щастлива и ентусиазирана. Мисля, че никога няма да забравя тези дни.
  • Къде са мислите ми, когато имам малко свободно време (за какво си мечтая)?
  • Кое ми дава усещането за смисъл, чувството, че правя нещо смислено и важно?
  • В какво съм наистина добра (и другите го повтарят и потвърждават)?
  • Има ли песен / стихотворение/ разказ/ филм / снимка, които ми носят асоциация за мечтания живот, как точно изглеждат, какво съдържат?

Стигнах до извода, че най-важното е да се вслушаме в себе си и ако трябва – да си дадем нужното време, за да вникнем и осъзнаем какво наистина ни вълнува в настоящия момент. (Всъщност, ако погледнете инстаграм фийда ми, доста явно ще забележите тази промяна дори и в начина, по който, започнахме снимаме историите към блога).

Понякога, когато си мисля за мечтания живот, в съзнанието ми изникват тези думи от песента на Jay Z :

So we live a life like a video
When the sun is always out and you never get old
And the champagne’s always cold
And the music is always good
And the pretty girls just happened to stop by in the hood

 

В този пост имам и съвсем буквален паралел. Когато много искам да направя супер ярка и готина снимка, обаче нямам подходящата среда под ръка, запретвам ръкави и си я създавам. Конкретно тук исках наистина богат, пищен фон – сама направих този гирлянд и… voilà!

Ще се радвам, ако ми споделите мисли или личен опит по темата : )

Снимки: Мартина Тодорова

120

Written by:



One comment
  1. […] Това е моята Великденска декорация, която направих през 2018г. Обърнете внимание на гирлянда зад мен, защото той също е част от нея. Поводът за създаването на декора беше публикацията Как да създадем начин на живот, за който мечтаем. […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*