Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Lifestyle Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

3 идеи за лесна и ефектна Великденска декорация

17/04/2020

3 идеи за лесна и ефектна Великденска декорация

След дълга пауза тук се включвам с няколко много лесни и свежи идеи за Великденска декорация. Както стана ясно, интересът ми винаги е бил по-скоро в частта с украсяването и декорирането, отколкото в приготвянето 😉.

Зайци-оригами за Великденска декорация

Първата идея са тези хартиени зайци-оригами, в които да поставим своите яйца. Доста отдавна исках да пробвам да ги направя, но все не ми оставаше време. Сега имаме доста от този най-ценен ресурс и ето моята заешка армия:

 Зайчета за яйца - лесна Великденска декорация

Зайченцата са красива и различна декорация, правенето на всяко едно ми отнема около 10 минути. Във видеото съветват да се използва квадратен лист 20х20 см за постигане на оптимален размер. Тъй като не разполагам с такъв размер (и ми се стори доста пипкаво да го изрязвам), реших да пробвам 21х21 – колкото е ширината на стандартен лист А4. Според мен дори този размер е още по-добър. Voilà 😊

Вторият и третият вариант са доста минималистични – рисуване на личица на яйцата и включването им в мини декоративни кътове. И в двата случая използвам оригинални кори за яйца, към които добавям лъскави пайети, зелен гирлянд и шоколадови бонбони. Важен елемент за красотата на подобно оформление е играта на цветовете и добавянето на цветя и/или зеленини.

Рисувани яйца за Великденска трапеза

Това е моята Великденска декорация, която направих през 2018г. Обърнете внимание на гирлянда зад мен, защото той също е част от нея. Поводът за създаването на декора беше публикацията Как да създадем начин на живот, за който мечтаем.

Ефектна и лесна Великденска декорация с яйца
Великденски декор и специален хартиен гирлянд

Пожелавам ви Светли Великденски празници, бъдете здрави и останете вкъщи! Ще пробвате ли да направите зайченца?

26

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*