Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Лайфстайл

Един снимачен ден с мен

27/03/2018

Един снимачен ден с мен

This post is also available in: Английски Френски

Чудили ли сте се как изглежда един блогърски снимачен ден? Какво стои зад една красива снимка или забавна история. Реших да ви споделя малко повече за процеса и по-специално – как създавам визуално съдържание.

Още когато стартирах блога знаех, че трябва да отделям специално внимание на снимките. Модата е изключително визуално изкуство – тя е взискателна, но и много благодатна, когато са налице свежи идеи.
Когато подготвям един пост, паралелно с историята винаги мисля за снимките, които стават неделима част от нея. Понякога с Марти си правим срещи или обсъждаме в чата как да заснемем дадена публикация, къде да се позиционираме, какъв да е контекстът, за да предаде най-точно нашата идея. В някаква степен сме като мини сценаристи и режисьори на съдържание от около 300 думи и 5-6 кадъра.

Ето как се роди идеята за един стрийт пост, в който да покажа моите идеи за пролетта и за една по-смела и ярка комбинация от розово и червено. Тези цветове и принтове са толкова благодатни и искахме да направим ефектна и запомняща се визуализация.

Денят започна задължително с кафе, обменяне на идеи и майтапи.

 

 

Различното този път беше, че имахме и новия Samsung Galaxy S9+. (Знаете, че от години съм фен на марката и използвам само телефони от линия Galaxy.)

Да ви призная честно, винаги съм имала известни притеснения от видео съдържанието. За това до момента то е по-скоро рядкост в блога, въпреки доказаното му въздействие. Всъщност, новият Samsung Galaxy S9 и функцията му за супер забавен каданс ме провокираха да помисля за кратка видео история. Само че, не обикновена, а по-специална. Не знам дали сте забелязали във филмите, когато искат да акцентират на дадена сцена, да подчертаят важността й или да придадат повече блясък и фееричност на момента, режисьорите прибягват до едно специфично забавяне на кадъра. Ето това решихме да изпробваме и ние.

Една снимка казва повече от 1000 думи, а какво се случва, когато снимката оживее?

Ето как би изглеждала историята ми само със снимка:

 

И на бавен каданс:

Кое ви допада повече? 😉

Изглежда впечатляващо, нали? Добрата новина е, че може да се постигне много лесно и то –  с телефон. Galaxy S9 и S9+ имат вграден автоматичен детектор за движенията (Motion Detector) – интелигентна функция, която засича движенията в кадъра в режим на снимане и автоматично ги записва. Така всеки един момент от деня ми, дори и наливането на кафе в чашата ми сутрин, изглежда различен и леко приказен. Направих си и мое собствено емоджи, което винаги е с перфектната прическа:

 

Да се върнем обаче на модната история. След като тествахме опциите за видео заснемане, решихме, че е време да излезем и на терен, за да заснемем стрийтстайл сесията. Естествено, освен комбинацията от цветове и форми, включихме и един по-неочакван и забавен реквизит.

 

 

Вижте как изглеждаше на видео със super slow motion:

Това беше една от най-забавните фотосесии, изпълнени с много усмивки и забавни ситуации зад кадър – от водни пистолети, които не искаха да стрелят, гърмящи конфети и очаровани малки дечица на улицата.

 

Снимки: Мартина Тодорова, Samsung Galaxy S9+

 

116

Written by:2 comments
  1. Чудесно си се насочила към премиум модела на Samsung. И двата модела S9 и още по-добрия S9+ снимат страхотно. До скоро Apple смартфоните правеха възможно най-добрите снимки, поне според мен като притежател на iPhone 7. До сега беше трудно да се каже чия камера е по-добра, но вчера гледах представянето на най-новия huawei p20 pro и вече знам какъв ще бъде следващия ми телефон. Въпросната джажда има тройна камера и един куп стабилизации, така че ако искаш най-доброто за момента P20 Pro е твоя телефон. И само да добавя, че оптиката е Leica, което само по себе си говори достатъчно. Успех с блога, снимките, видеата и всичко друго.

    • Много благодаря за този коментар - винаги се радвам, когато получавам аргументирана и детайлна обратна връзка. Ти взе ли си телефона вече? :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*