Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Lifestyle Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Как да се радваме на красива кожа като французойките

13/04/2018

Как да се радваме на красива кожа като французойките

This post is also available in: Английски Френски

Красивата кожа е хидратираната кожа.

Това, което си взех още преди години като съвет от моите приятелки французойки е именно грижата и вниманието към кожата.

Тогава лично се уверих, че влагат много повече усилия там, отколкото в  последващите етапи, свързани с грима. От тези години научих за няколко традиционни, хубави френски марки, които е добре да имам винаги под ръка.
Сред тези марки е и L’Occitane. Трудно ми е да си спомня кога за първи път купих техен продукт. Почти сигурна съм обаче, че навярно е от кремовете им за ръце, които са мои верни пазители в зимния студ.

За мен смяната на сезоните (от зима към пролет и от лято към есен) е доста напрегнат момент. Независимо колко добре съм се грижила за кожата на лицето си, при този преход е нужно пренастройване и адаптиране с подходящи продукти. Кожата ми е суха и добрата хидратация винаги е с приоритет, защото й помага да бъде свежа и защитена.

Когато кожата ми е дехидратирана, освен че става супер чувствителна, тя губи своя блясък и тонизиран вид. Затова, освен да й осигуря тази ценна влага, за мен е важно и да съм сигурна, че тя ще се задържи в кожата.

Знаехте ли, че помощник в това начинание е калцият?
Той има способността да забави загубата на вода и да заздрави кожата. Продуктите от серията Aqua Réotier съдържат богата на калций вода от извора Реотие в Прованс.

Хидратиращата система 3 в 1 комбинира глицерин за добавяне на вода, хиалуронова киселина да я привлече като магнит и калций за задържане на влагата за по-дълго време.

Продуктите на тази гама са много сензитивни. Когато ги нанасям върху кожата си, имам чувството, че съм минала под завеса на водопад в летен ден. Чувството е много осезаемо, освежаващо и се допълва дори визуално от нежно синия цвят на продуктите. Не знам дали е възможно човек буквално да усети как се хидратира кожата му, но за мен възприятието е точно такова.

Ето и моите всекидневни хидратиращи жестове:

Като първа стъпка използвам почистващия гел . Признавам, че първоначално подходих с леки резерви, но се оказа, че този продукт е мек и по никакъв начин не оставя усещане за опъване на кожата или за сухота, дразнене. Подходящ е за цялото лице, като се избягва околоочния контур. (Него почиствам традиционно с мицеларна вода.)

След гела нанасям хидратиращата есенция, която е моят голям фаворит и откритие за сезона. Тя е именно носителят на това силно усещане за хидратация и свежесст на кожата.

Завършвам с хидратиращия крем за лице . И готово!

 

Авторски материал в партньорство с L’Occitane en Provence.

Снимки: Мартина Тодорова

96

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*