Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Лайфстайл

Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш

26/11/2019

Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш

Как да бъдеш парижанка е една от най-свежите, остроумни и забавно-непретенциозни книги, които са ми попадали през последните години. Спомням си как прочетох анонса за нея във френския Вог и започнах да броя седмиците до пускането й в продажба. Фактът, че една от авторките е любимата ми Каролин дьо Мегре, още повече подсилваше желанието ми да се докосна до това четиво.

С моята най-близка приятелка се забавлявахме на 9-те основни съвета за една парижанка и когато тя ми донесе книгата, прясно излязла в Щатите, подхилквайки се ми пожела: always be f*ckable. (И до ден днешен се майтапим с този израз.)

View this post on Instagram

В края на тази превърнала се в работна за мен неделя, реших да ви споделя няколко основни принципа от книгата „Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш“. Това забавно четиво, изпълнено със свежо чувство за хумор и солидна доза самоирония, ще се появи на пазара след броени дни. Ето и няколко от забавните афоризми, които подбрах и за които авторките съветват „ да се четат на глас всяка нощ преди лягане. Дори ако си пияна.“: ☆ Осъзнай качествата и недостатъците си. Работи над тях насаме, но не се вманиачавай. . ☆Носи черен сутиен под бялата си блуза – като две ноти върху нотен лист. . ☆Ходи на театър, музей и на концерти колкото се може по често: това ще ти придаде здравословен вид. . ☆ Винаги трябва да имаш нещо недовършено във външния си вид – дяволът е в детайлите. . ☆ Винаги бъди сексуално привлекателна: когато чакаш на опашка пред хлебарницата сутринта в неделя, когато си купуваш шампанско посред нощ, дори като прибираш децата от училище. Човек никога не знае. 👀❤ . Във вторник ще има ревю в блога, а в стори съм ви оставила линк за поръчка с -10% отстъпка! <3 🔝🔝🔝 #howtobeparisianwhereveryouare #currentlyreading #bookhaul

A post shared by Vanina Handjiyska (@styleinspiratrice) on

Книгата е изпълнена с френски хумор и солидна доза самоирония. Чете се на един дъх или на части – по желание и вдъхновение. От стилистични съвети, до любовни, готварски рецепти и идеи за парти вкъщи – книгата е непринуден наръчник за всяка една от нас, изкушена от това je-ne-sais-quoi, което носи митичната парижанка.

Покрай вълнението ми от българското издание, майка ми полюбопитства да прочете книгата. Видимо развеселена, ми четеше пасажи, като този, че

Честно казано, ако парижанката можеше да ходи с палто „Бърбъри“ без нищо отдолу, би била като в рая.

(Той е заключение на главата, посетена на това какво НЯМА да откриете в гардероба на парижанката.)

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ПАРИЖАНКИ СА ЧУЖДЕНКИ

Да, парижанката често идва от някъде другаде.
Не е родена в Париж, но е преродена там.

И примерите са красноречиви: Мария-Антоанета, Роми Шнайдер, Джейн Бъркин…

В книгата има глава за първата среща, в Café de Flore (и стратегическия подход при избор на менюто) и още куп полезни и разнообразни теми.

Всъщност, препрочитала съм книгата безброй пъти – когато ми е било тъжно или когато съм имала нужда от малко вдъхновение. И всеки път откривам по нещо ново и различно.

Ще се радвам да ми пишете какви са ви впечатленията. Можете да поръчате книгата в пакет с продължението „Поостаряла, но помъдряла… но поостаряла“ ексклузивно с 20% отстъпка с код style20 тук!

Припомнете си моите съвети за гардероб, вдъхновен от Парижанката тук.

41

Written by:3 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*