Fashion blog and lifestyle storyteller

1 featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

Как да инвестираме в изкуство и стил с копринените шалове на Ina Assa

14/09/2021

Как да инвестираме в изкуство и стил с копринените шалове на Ina Assa

Когато научих за лансирането на новия проект на Ina Assa  – копринени шалове-картини, знаех, че той ще бъде специален и изпълнен перфектно. Животът ме срещна с Ина преди няколко години: точно когато Styleinspiratrice набираше скорост, а тя спечели мащабен конкурс за дизайн на униформите на фронтофисърите на една от най-големите компании на българския пазар. Бях впечатлена от енергията и професионализма на Ина, която току-що се бе завърнала от Париж, след успешна кариера в едни от най-големите модни къщи: Paco Rabane и Givenchy.

Сбъдната мечта

От 2013 година искам да превърна рисунки на баща ми в шалове.“ – споделя Ина в свое интервю. Става дума за Греди Асса – един от най-известните български художници-живописци на нашето време.

За мен тези копринени шалове са синоним на дискретен лукс, на непреходна елегантност, на усета към изкуството и изяществото на материята. Те не носят гръмки лога и символи, те са за познавачи, които заявяват своето присъствие чрез собствените си инициали, чрез лукса на коприненото докосване и красотата на цветовата гама. Те носят препратката към културно наслояване, към десетилетия изкуство, история, трансцедентално вдъхновение, както  и радостта от живота (la joie de vivre) тук и сега.  Те превръщат дòсега с изкуството от ефимерно в трайно, фино материално притежание, което можем да носим със себе си навсякъде или дори – да окачим в рамка на стената.

Копринени шалове за завършен стайлинг

Непреходната стойност на копринения шал

Тези шалове са аксесоарът, който мога да завещая на внуците си един ден. Ще мога да нося отново и отново след десетки години, без да се притеснявам, че им е минала модата, защото те са извън времето. Гледам на тях както на съмишленици, с които да подчертая стила и индивидуалността си. Като на онези маркери, чрез които се разпознаваме на улицата със съвършено непознати хора, защото сме от един отбор, благодарение на културно-стилистичния си избор. По тази причина, тези изискани шалове-произведения са и чудесен избор за подарък – както за близък човек, така и за корпоративен или протоколен повод.

Коприненият шал е аксесоарът, който нося винаги със себе си, защото може да ми помогне в толкова различни ситуации: да ме стопли в студа, да ме предпази от парещите лъчи на слънцето, да се превърне в импровизирана кърпа за глава или блуза, с която да освежа облеклото си. Мога да трансформирам за секунди копринен шал 90х90 см в лека мини дамска чанта, с която да изляза на неочаквана вечеря!
В How to be Parisian wherever you are съветът към всяка една от нас е „бъди собственият си рицар в сияйна броня“. С моите „Шипки“ се чувствам като superwoman, която може всичко!

Какво отличава висококачествените копринени шалове:

  • Правят се от 100% естествена коприна от черничева буба – т.нар. mulberry silk, която е най-добрата, произведена в Европа – с прозрачен и проследим процес.
  • Шаловете Ina Assa са във варианти на коприна – от първокласния Habutai и лидера Twill, чието усещане при допир е несравнимо.
  • Подгъвите са направени ръчно, с фина и изискана технология в духа на най-добрите традиции.
Пример как да направим блуза с копринени шалове

А вие носите ли копринени шалове?

Снимки: Мариан Велев
Авторски материал, базиран на личен опит, в партньорство с Ina Assa.

24

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*