Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Поостаряла но помъдряла…но поостаряла

08/07/2020

Поостаряла но помъдряла…но поостаряла

Поостаряла но помъдряла … но поостаряла е едно от най-големите предизвикателства, пред които съм се изправяла напоследък. Обожавам да пиша ревюта на книги и да ги споделям тук, но сега знаех, че ще бъде по-трудно. Причината е… темата! Възрастта и остаряването са на дневен ред в съзнанието ми от доста време и ме карат да се чувствам потисната и обезкуражена. Но, да се върнем на книгата! В нея се говори открито за онова, което (вероятно) не искаме да чуем, по изключително забавен и увлекателен, дързък и същевременно – човешки начин.

БАТМАН НИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ!

Поостаряла но помъдряла…но поостаряла се появява пет години след първата част – бестселъра Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш. Ако случайно все още не сте я прочели – вижте повече тук.
В книгата има забавни лични истории, размишления за живота, за любовта, за овладяването на несигурностите, за стила, за изкуството и култивирането на душата, за несъвършенствата, за кризата на средната възраст, за пластичната хирургия („във Франция, ако разберете, че някой е с лифтинг на лицето, значи работата е нескопосана“), за тялото (преди и сега), за купуването на време и възможност чрез замразяването на яйцеклетки, за качеството на сексуалния живот, за връзките, за срещите, за това да живееш сама, за бръчките и мимолетното щастие.
Главата, посветена на стила, ме грабна, защото казва толкова много, с изключително малко думи:

Стилът заема от изкуството и е форма на знание. Научаваме се как да приемаме собствените си недостатъци и да се възползваме от тях. Това е философия, която винаги направлява стъпките ни и се влияе от музите на мига.

Няколко подбрани теми и моменти, които извадих от книгата:

ТОЙ

Из диалога с близък приятел, на име Пиер:
Пиер се изчервява, забива поглед в обувките си и ви казва внимателно:
– Права си, миличка, той наистина има нещо повече, при това е доста значимо. Нарича се съпруга и две деца.
***

ИЗКУСТВОТО ДА ИЗГЛЕЖДАШ 10 ГОДИНИ ПО-МЛАДА Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Лека за четене, но със задълбочени наблюдения, почерпени от живота, книгата е покана за едно вглеждане в себе си и по-леко приемане на хода на събитията. Защото „тогава имах толкова страхове, че днес не се страхувам.“ Според авторките имаме две възрасти – рождената дата и емоционалната възраст.

View this post on Instagram

“Поостаряла но помъдряла … но поостаряла” е едно от най-големите предизвикателства, пред които съм се изправяла напоследък. Обожавам да пиша ревюта на книги и да ги споделям тук, но сега знаех, че ще бъде по-трудно. Причината е… темата! Възрастта и остаряването са на дневен ред в съзнанието ми от доста време и ме карат да се чувствам потисната и обезкуражена. ⁣ Но, да се върнем на книгата! ⁣ В нея, двете парижанки Каролин дьо Мегре и Софи Ма разказват забавни лични истории, размишления за живота, за любовта, за овладяването на несигурностите, за стила, за изкуството и култивирането на душата, за несъвършенствата, за кризата на средната възраст, за пластичната хирургия („във Франция, ако разберете, че някой е с лифтинг на лицето, значи работата е нескопосана“), за тялото (преди и сега), за купуването на време и възможност чрез замразяването на яйцеклетки, за качеството на сексуалния живот, за връзките, за срещите, за това да живееш сама, за бръчките и мимолетното щастие… Цялата история е в блога – оставям линк в био, както и в хайлайт. ⁣🔝

A post shared by Vanina Handjiyska (@styleinspiratrice) on

СТИЛ

За първи път се сблъсках с концепцията за външността, стила и привлекателността. Започнах да разбирам колко е важно да наблягам на детайла в името на по-интересен краен резултат: това не бяха просто широки панталони, които да крият онова, което не харесвах. Тези панталони ми придаваха дяволита оригинална небрежност. Принудително си изработих стила, който харесах.“      

ВСЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЗАБРАВЯТЕ

  • че новите любовни афери идват с допълнителен товар: работохолизъм, пътувания, понякога дори с допълнителна съпруга и деца.
  • че трябва да подбирате битките си. Не бива да се палите за всяко нещо, което ви дразни.
  • че трябва да се гледате в огледалото само при подходящо осветление – от значение е само как се чувствате, не как изглеждате.

НЕДОСТАТЪЦИТЕ

Тези несъвършенства, които момичето в пубертета ненавижда, а жената се научава да цени, разкриват истинската сила на характера. Недостатъците ни ни предлагат избор да премислим стандартите си за красота, да затвърдим себе си въпреки общоприетото, което дори понякога сме готови да предизвикаме. И заявяваме това толкова дръзко, че накрая излизаме победителки.“

ЗА ФИНАЛ

Трябва да ни се позволява да остаряваме два пъти.
Първият път ни изненадва.
На втория бихме имали време да ценим времето.

Купете книгата ексклузивно с -15% отстъпка с промо код style от тук.

Заедно с „Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш“ получавате -20% отстъпка с промокод style20 от тук.

Снимки: Тихомира Крумова

56

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*