Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Как да пазаруваме висококачествена козметика онлайн?

17/07/2018

Как да пазаруваме висококачествена козметика онлайн?

Започнах да пазарувам висококачествена козметика онлайн сравнително наскоро. Известно време имах бариери, свързани с това, че продуктите не могат да се тестват, да се „видят“ и „помиришат“ на живо.

Запалих се, защото в един момент се оказа, че има страхотни марки с хубави продукти, които не се продават в България, а аз много исках да ги пробвам. Онлайн пазаруването има своите регулации и потребителските ни права, на практика, са защитени. В глобален мащаб все повече бюти марки избират онлайн като канал за продажба и нямат физически магазини (или лимитиран брой в топ градове/държави).

За да реша да купя онлайн козметичен продукт с високо качество (и в по-високия ценови диапазон), са ми нужни следните елементи: добра комуникация, която да ме заинтригува и привлече, достъпна и полезна информация, атрактивност на продукта, лесен метод, по който мога да се сдобия с него. За улеснение съм си направила система, с която решавам дали да използвам дадена платформа – вижте я в няколко точки:

  • лесен за навигация и добре организиран сайт
  • филтри и критерии за точен избор на продукт
  • добре структурирана и актуализирана информация
  • визуални материали за продукта
  • ясно описани правила при покупка и евентуално връщане
  • методи за пазаруване – кредитна/дебитна карта, paypal, др.
  • бърз срок за доставка (и опция за безплатна такава над определена сума – особено, когато става дума за по-скъпи продукти)
  • добавена стойност на преживяването, която отива отвъд самата покупка

Последната точка в този списък е много важна за мен, защото тя е специфична за премиум продуктите. Ето защо пазаруването ми от АРЛЕН е едно приятно преживяване. В допълнение на богатия и същевременно – селектиран, набор висок клас козметични продукти, там получавам и добавена стойност на преживяването. Когато бях във Франция разглеждах сайта, защото търсех полезни съвети за грижа в домашни условия. Тогава си набелязах няколко марки и харесах  факта, че мога да открия ценно съдържание, да чатя в реално време с консултант за продуктите, да получа продуктите си експресно, в рамките на един работен ден.

Не знам за вас, но на мен понякога ми е трудно да си купя луксозен продукт във физически магазин – особено, когато не познавам добре дадена марка и искам по-детайлна информация. Когато пазарувам онлайн, мога да прочета по-подробно, да съпоставя, да обмисля, да се консултирам в чата и да купя най-подходящото за моите конкретни нужди. В АРЛЕН селекцията е добре и балансирано подбрана, като комбинира световни лидери в грижата за коса, кожа и тяло, както и по-малки, нишови марки с високо качество от Франция, Италия, САЩ и др. Предложенията за господата също са разнообразни и подбрани с вкус.

Марката дава гаранция за автентичността на продуктите и техния произход, както и индивидуален подход. Процесът за поръчване и евентуално връщане при необходимост е ясно регламентиран, а доставката е за символична сума (и безплатна над 60 лева). Навигацията е удобна и лесна за търсене на продукти за конкретна нужда, а аз редовно преглеждам и секция „Промоции“, защото винаги има интересни оферти.

Авторски материал, базиран на лични наблюдения, в партньорство с АРЛЕН.

Снимки: Мартина Тодорова

125

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*