Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Swatch SKIN Irony или класиката отвъд функцията – днес, утре и след това

20/07/2018

Swatch SKIN Irony или класиката отвъд функцията – днес, утре и след това

Swatch e от тези марки, които остават супер модерни и актуални, докато напомнят за хубавото време, за непринудеността на младите години и лесния шик.

Спомням си, че първият ми часовник беше Swatch. Спечелих го в една игра с томбола преди много години. Не мога да опиша радостта, с която отидох за първи път на училище с него, гордо позициониран на китката ми!

Когато получих новия Swatch SKIN Irony се развълнувах, защото за секунди се почувствах като в ученическите си години. Виждайки модела, осъзнах колко много се е развила марката от тогава, запазвайки своя автентичен и знаков почерк.
Преди време ви разказах за неосталгията, известна още като обединението на новото и старото. Тя черпи своето вдъхновение от миналото и добавя техно-футуристичната естетика на света от бъдещето. Вдъхновение, което живее и се изразява чрез смесица от култури, периоди, референции, естетически тенденции. Смесица от стилове, която съживява едно носталгично чувство, но остава винаги нова, оригинална. Всъщност, мисля, че Swatch е бранд, който много умело се вписва в тази тенденция и това ми харесва. За още по темата – натиснете тук.

Дадох си сметка и за това, че швейцарската марка отдавна е надскочила традиционната функция на класическия часовник, превръщайки се в т.нар. aspirational бранд. Много малко са тези невероятни марки, които успяват да постигнат подобен ефект. Марки, отиващи  отвъд практическата функция, които изграждат общности около своята история и ценности. Ако трябва да дам име на тази общност, то бих я нарекла „клубът на готините“.

Без да се позиционира като луксозен, Swatch SKIN Irony е timeless, вечен и не-излизащ от мода. Фин и елегантен, той носи кодовете на бъдещето, пречупени през класиката на времето. Безупречен усет към детайла, ултра тънък унисекс дизайн, който играе със светлината и с времето.

Минимализъм, който отива на всичко и може да се комбинира до безкрай.

Часовникът, заел без усилие своето място на китката ми – заедно с гривните, които никога не свалям и една временна татуировка. Вижте още модели в сайта на Swatch.

Снимки: Мартина Тодорова

Авторски материал, базиран на личен опит, в партньорство със Swatch.

97

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*