Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

За потенциала на облеклото и любим модел обувки

26/06/2018

За потенциала на облеклото и любим модел обувки

This post is also available in: Английски

Днес споделям стайлинг, в който показвам потенциала на едно по-различно облекло, а именно – работното. Често се чувствам провокирана да експериментирам с дрехи, които не се вписват в обичайната, масова мода.

Обичам да ги вписвам във всекидневния живот и да им придавам малко блясък. След като пуснах кадър от Париж, доста хора ми писаха да ме попитат за хубавия син шлифер. Ето как, в конкретна комбинация можем да излезем извън функцията, да подчертаем формата и да постигнем супер шик ефект – с професионално работно облекло. За целта добавих аксесоари: фин колан, обемни очила и любимите ми летни обувки с отворена пета (тип sling-back).

Това вдъхновение не е ново за мен, общата линия и идея идват от интерпретациите на Диор. (Впрочем, именно подобен стайлинг, само че с комбинезон, привлече вниманието на международните стрийтстайл фотографи и се оказах в селекциите на Vogue China. :))

Не знам дали сте забелязали, че в това наглед безкрайно разнообразие от дрехи, което ни залива отвсякъде, реално изборът ни е силно ограничен. Това, което се предлага, често е ултра масово, еднакво, скучно и твърде предвидимо.

Ако помислим извън тенденциите, често можем да видим потенциала във вещи, които са наглед обикновени и семпли. С правилния поглед (и аксесоари), можем да постигнем елегантност, която е свежа и непринудена.  

За този стайлинг заложих на овърсайз силует, няколко размера по-голяма дреха, която прибрах с колан в талията. Допълних облеклото с едни от най-любимите ми обувки: искрящо бели, със супер фин силует (нали знаете, че заострената форма допълнително издължава краката ;)) и отворена пета. Освен, че изглеждат чудесно и с дънки, и с рокля, този модел на Högl e и безкрайно удобен във всекидневието. (Трябва да благодарим на големите марки като Dior, Prada, Chanel, които върнаха тази класика в модата, като й придадоха младежко и готино излъчване. )

А вие бихте ли се облекли така?

Нося:
Синя работна дреха като рокля
Обувки с отворена пета L’Amour от Högl
Колан: Gucci
Очила: Dior от Opticlasa
Чанта: Neri Karra

 

Снимки: Мартина Тодорова

90

Written by:2 comments
    • Благодаря много :) Тотален фаворит са ми - удобни, подчертават лекия ми тен и са доста идентични с тези, които Карли Клос носеше онзи ден на представянето на haute couture колекцията на Диор! ;)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*