Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Как се оказах в китайския Вог с тренд на Dior

13/02/2018

Как се оказах в китайския Вог с тренд на Dior

This post is also available in: Френски

Днешният пост е историята за един син работен гащеризон, който ме вкара в китайския Вог, но и се оказа много точно попадение в синхрон с колекцията есен-зима на Диор.

Гледах снимките от рекламната кампания и се сетих за една история от Париж, март 2017г., която съм пропуснала да ви разкажа.

Как стана всичко?

Обичам да експериментирам с облеклото и с начина, по който изглеждам. Винаги искам да пробвам нещо ново и неочаквано за себе си. Човек може да бъде различен, оставайки себе си – това е една от най-хубавите страни на модата.

Идеята за това облекло се появи месеци преди това, покрай стар клип на Риана. Това ме провокира да пробвам нещо подобно, но пречупено през моя начин на обличане. Гащеризонът е абсолютно автентичен, работен, който си поръчах във фабрика за работно облекло. Трябваше да го нося на Модната седмица в Милано, но така и не се вдъхнових на местна почва. Дни след това подготвях куфарите си за Париж. Неочаквано, в деня на дефилето на Диор ми дойде музата да се облека така.

 

Е, този стайлинг определено привлече вниманието. А дни след това Вени от EgdyCuts ми прати линка към китайския Вог:

 

Вълнението ми беше огромно! А още повече се развълнувах, седмици след това, когато се оказа, че една от любимите ми стрийтстайл фотографи – Maria Markezi ме е снимала също в този ден:


Именно тази колекция на Диор се оказа силно свързана със синия цвят, денима и с препратките към работното облекло, към напасването на дамския и мъжкия стил.

Кристиан Диор е казал:

„сред всички цветове тъмносиньото е единственият цвят, който би могъл да се състезава с черното, защото имат идентични качества“.

 

В този ред на мисли – ето как бе облечена Жан Дамас за дефилето висша мода на Диор:

 

Merci @dior 💕 #parishautecouture #diorbymariagraziachiuri

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Снимки: Мартина Тодорова, Vogue China, Instagram

49

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*