Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Моят летен грим за коса

24/06/2018

Моят летен грим за коса

Ако се чудите съществува ли грим за коса, отговорът е: ДА! Преди броени дни, благодарение и на вашите насърчителни думи, реших да направя лятна промяна с косата си и тествах последната новост в боите – гримът за коса на Montibello. (Всъщност, испанската марка Montibello създава първата и единствена по рода си фризьорска бюти платформа за озарен и подмладен цвят на косата.)

И така, за нула време, във вещите ръце на Георги Петков, от платинено руса, косата ми придоби разкошен цвят, в една от най-актуалните тенденции за лятото – розов балеаж. Както знаете, от миналия юли направих промяна в цвета си и от златиста, станах платинено руса. Винаги съм се стремяла да имам красив цвят, който ми отива и същевременно – да съхраня максимално косата си здрава и жизнена. В тази мисия мой основен съюзник е човекът, който от години се грижи за косите ми – Георги Петков.

Ето какво разказа той, докато правехме тази лятна трансформация:

Как постигаме ефекта розов балеаж?

Георги Петков: Първо обезцветяваме с Montibello Platiblanc за перфектна основа. След като обезцветим, измиваме с шампоан от същата серия, подсушаваме косата и приготвяме нашата красива розова боя. Розовият балеаж е много актуален и модерен за летния сезон. Той представлява по-тъмен корен, нюансиращ и по-плавно преливащ в бледорозово, до почти бяло-бледорозово-русо в краищата. Постигаме този ефект, като използваме тонерите Cromatone Meteorites на Montibello – най-новите летни цветове на марката. В корена нанасяме Rose gold,  много красив цвят, розов, с леко златист оттенък. За да не стои суров, го смесваме с Moonstone clear.  Moonstone clear e страхотен продукт, който позволява да изчистваме цвета до търсената степен. Чрез него можем да разреждаме и да определяме какъв да бъде интензитетът на всеки един от 6-те основни цвята на Cromatone Meteorites. В нашия случай, той помага да постигнем тези разкошни преливащи розови тонове.

Какви са конкретните стъпки?

ГП: В основата използваме Rose gold: 3 части от него и 1 част от Moonstone clear, за да омекотим корена – интензитетът на тонерите е доста силен. В средните части на косата използваме отново Rose gold, само че този път 1:1 с Moonstone clear и съответно – към краищата – разреждаме 1:3, за да можем да получим тази преливка. В горната част – където е темето, до оксипитала, използваме от корена, почти до краищата, Rose gold с Moonstone clear в пропорция 1:2, за да имаме по-плътен цвят. По този начин се усеща преливката от корена – от тъмно към по-светло. Предните два кичура и контурите оставяме най-светли, за да може овалът на лицето да остане в ореол от по-светла коса. Блясъкът се подсилва и от перлено-златистите частици на тонерите.

Как можем да подчертаем (и запазим) допълнително постигнатия блясък?

ГП:  За финиш нанасяме Flash illuminator hair serum, който придава допълнително блясък и еластичност на по-сухи и  изрусени коси, като ги прави сияйни и подмладени. (За да можем да постигнем тези модерни и цветни тонове, косите преди това винаги се обезцветяват. Съответно, обезцветените коси винаги са по-сухи и загубили блясък.) Благодарение на този серум можем да постигнем копринен блясък и мекота. Той, освен че приглажда косъма, съдържа и микрочастици, които увеличават блясъка. Серумът може да се използва и в домашни условия, за продължаване на бляскавия и подмладяващ ефект на косата.

 

Снимки: Мартина Тодорова

 

 

 

50

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*