Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Lifestyle Uncategorized @bg Лайфстайл

Какво бих направила днес, ако ми предстоеше абитуриентски бал

12/03/2018

Какво бих направила днес, ако ми предстоеше абитуриентски бал

Наскоро намерих абитуриентската си рокля и обувки и се замислих как бих постъпила, ако ми предстоеше абитуриентски бал сега. Как бих подходила на базата на опита си, стила, модния вкус и начина, по който избирам дрехите и аксесоарите си.

След дълго обмисляне, стигнах до следните изводи:

  • Ако реша да съм с наистина специална рокля, то бих заложила на:

А) Млад и талантлив български дизайнер като – Славина Петрова, Ники Божилов, Георги Флоров, Prototype 23, nelmit , Fede Fashion.

Б) Бранд, който не присъства на българския пазар, но е достъпен онлайн и прави мега яки неща, като например: Self-portrait (дантелените им рокли са един път). Онлайн пазаруването е все по-добра опция, а сайтове като Luisaviaroma имат безплатна доставка за България.

  • Бих подкрепила кауза – например „С тениска на бала“
  • Бих инвестирала в своя първи качествен аксесоар, който да нося и много след бала и който да бъде с мен в новия ми живот. Защото малко и добре премерен лукс във всекидневието не вреди. В случая бих заложила на чантаNeri Karra, Gucci, Prada, Miu Miu, Dior, Louis Vuitton… Може да звучи фрапиращо на пръв поглед, но някои от тези чанти струват по-малко от абитуриентска рокля, а добавената им стойност със сигурност е по-висока.
  • Бих си купила (или сложила в списъка с подаръци) моя първи диамант.
  • Бих заложила отново и отново на хубави и удобни обувки. Това е едно от най-умните неща, които човек може да направи не само на бала си, но и по принцип. Тъй като от години пазарувам най-много обувки и имам доста опит с много хубави марки, мога да препоръчам: Högl, които в последните години съчетават удобство и качество с много готин дизайн и определено си струват като инвестиция. От по-високия клас няма как да сбъркаме с италианските класици: Ferragamo, Pollini, Aquazzura. (Спомням си абитуриентския бал на сестра ми – тя си беше взела хипер високи сандали и… към полунощ отидох при нея, за да й занеса едни балеринки за смяна! 😉 )

My prom’s dress! So long ago 🙈 I was inspired by Le grand bleu #themovie and a video clip by Aerosmith… Това е роклята ми от бала. Не се вижда много, но е от ламе, а цветът е вдъхновен от филма „Голямото синьо“ и клип на Аеросмит. Все едно е от друг живот. Намерих си и обувките- кремав слингбек с нисък ток – танцувах си цяла нощ без проблем 😉 Вие помните ли си абитуриентските дрехи? Какви бяха? #fromthearchives #oldie #legrandbleu #shoelove #lifestyle 📷 @martinatodorova

A post shared by Style Inspiratrice (@styleinspiratrice) on

  • Бих си избрала специален аромат, който да запомня от този важен момент. Класиката предполага да бъде френски 😉
  • Бих си потърсила много добър фризьор и избрала пусната, леко небрежна коса, с блясък
  • Бих си направила здравословен полуперманентен маникюр.
  • Бих се погрижила за кожата си – да бъде добре хидратирана и защитена от слънцето – това е една от най-добрите дългосрочни инвестиции.
  • Не бих се притеснявала особено, защото един абитуриентски бал не е краят, а началото на нови и вълнуващи предизвикателства.

И защото, каквото и да ме е смущавало или дори – плашело в този момент, когато след години гледам снимките, ще си спомням само колко сме били млади и безгрижни в този момент и колко интересни неща са ни се случили от тогава нататък, колко уроци сме научили, какви преживявания сме имали, разочарования, но и мигове на голямо щастие.

 

Снимки: Мартина Тодорова

PS: За още по темата заповядайте в моята група Стилни абитуриенти.

68

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*