Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg Лайфстайл

3 начина да се справим със сивотата след празниците

08/01/2018

3 начина да се справим със сивотата след празниците

Сивотата на всекидневието и моите три начина да се справя с нея след празничната еуфория – за това  ще ви разкажа днес. Защото,

колкото и да ни е писнало от безкрайните трапези и независимо, че новата година е ново начало, винаги ни е леко криво след завръщането към обичайния ритъм на живот.

Пътуване

Първите дни на годината са чудесен начин не само да планираме ваканцията си, но и да организираме мини бягство от града. Дълъг уикенд през януари или първата половина на февруари прояснява мислите и освежава гарантирано. От години винаги си взимам няколко дни отпуск в това „непопулярно“ време. Цените са значително по-добри, има по-малко навалица в галерии и музеи, в голяма част от готините барове и ресторанти не се налага да се прави предварителна резервация.

Подкрепа на добра кауза

Даряване на книги, разхождане на кученца от приют, почистване на кварталната градинка, разделно хвърляне на боклука. Каузата може да бъде от всякакво естество, важното е да бъде близка до нас, за да дадем своя принос към обществото. А чувството да бъдеш полезен е несравнимо.

Осмисляне на професионалното развитие

Началото на годината е чудесен момент да оценим какво сме постигнали и да осмислим какво желаем за себе си. Дистанцирането и обективният поглед ще ни бъдат много полезни за следващите  месеци (и години). Освен това, периодът е добър за проучвания и за набелязване на план за действие.

А вие как се справяте след празниците? : )

 

Допълнително: изборът на цветове и модели дрехи може оправи настроението ни в тези дни. Умишлено се заиграх със сивотата тук. Реших да я онагледя с тотално сив стайлинг, който се получи много свеж. Поредното доказателство, че нищо в живота не е само черно или само бяло, а съвкупност от нюанси. Нося палто от най-новата колекция на талантливата Ива Григорова – Heart of glass, обувки Lovisa и любимите ми чорапи Stance.

Снимки: Мартина Тодорова

53

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*