Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Мода

Designers radar: зад кулисите на Thumbelina

05/11/2017

Designers radar: зад кулисите на Thumbelina

This post is also available in: Английски

Много се радвам, защото най-накрая мога да ви разкажа за срещата с две млади и симпатични дизайнерки. Заедно с Марти ги посетихме в ателието им в София още през лятото, но все ставаше така, че моментът за публикуване не бе дошъл. Днес вече ще надникнем заедно зад кулисите българската марка:  Thumbelina.

Казвала съм ви, че основната причина да стартирам блога беше именно срещата и контактът с младите дизайнери.

Everything you look at can be turned into a story … you can make a tale of everything you touch.

Това е надписът на един от етикетите на марката. Ако се чудите защо – отговорът е, че вдъхновението за дрехите идва от приказките, от техните герои, от посланията, от годините на детството.

Момичетата ми разказаха, че за да се роди една колекция, отправната точка е приказка. Когато я изберат, започват проучванията – за епохата, материите, цветовете, силуетите. Всичко това се пречупва през личния вкус, познания, както и съвременния стил и начин на живот на динамичната жена. Платовете и всички съпътстващи дрехата елементи се подбират грижливо от създателките на марката.

Всъщност, Надежда и Ангелена имат и своя лична приказка. Животът ги събира в училище, където между игрите, домашните и уроците, двете момичета започват да кроят своите първи бизнес планове. Почти на шега се наричат една друга „малечка“ и „палечка“, без да подозират, че един ден така ще се казва собствената им марка. (Thumbelina е английското заглавие на „Палечка“ – една от любимите Андерсенови приказки.)

Момичетата казват, че идеята им е моделите, които създават, да бъдат взаимно съчетаеми. Тъй като са създадени от качествени материи, всеки сезон могат да бъдат надграждани и допълвани в един хармоничен капсулен гардероб. За момента марката има и дрехи за малки госпожици, а от скоро, екипът нарасна с още един, след като Надежда стана майка за втори път.

Снимки: Мартина Тодорова

 

 

17

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*