Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized YOU MIGHT ALSO LIKE Красота Лайфстайл Лукс

Въпрос на престиж – как Dior връща времето

30/06/2023

Въпрос на престиж – как Dior връща времето

Заигравам се с думата престиж, която присъства в името на една от луксозните грижи за кожата на Dior – Dior Prestige. Преди време, заедно с Петя Петкова – Training manager Parfums Christian Dior, ви запознахме с линията и с митичната Роза Гранвил.

Оказва се, че Роза Гранвил притежава още специални свойства, благодарение на които дава благотворни резултати при грижата на кожата. Какви са научните разкрития на екипите на Dior в тази насока?

Лаборатории Dior, заедно с генетиците от Brigham and Women’s Hospital, отбелязват огромен напредък в науката на стареенето и потенциалното забавяне или даже обръщане на процеса.

Всъщност новите кремове от Dior Prestige не са anti-aging, а са age-reverse – нова глава в грижата за кожата на марката.

Десетки научни партньорства с изследователски университети и иновативни стартъпи позволяват на Dior да използва значими открития от фундаментални медицински изследвания и да ги прилага, разработвайки пионерски продукти за грижа за кожата. При предишната ни среща ти разказах защо Роза Гранвил е толкова различна – това е цвете, създадено от експертите етноботаници с единствената цел да бъде мощен екстракт при грижата за кожата и се отглежда органично. Но от 2022г., с обновените формули на кремовете от Dior Prestige, опознаваме тази роза и нейните свойства по един съвсем нов начин, плод на авангарден научен подход.

Удоволствието да държиш престиж в ръцете си

На практика, да разбирам ли, че с откритията на DiorPrestige можем да върнем годините назад?

Възможността структурно и функционално да върнем времето назад за кожата ни е нова територия, до която имаме възможността да се докоснем с Dior Prestige. Интензивно подмладяване, уплътняване на кожата и повдигане – това ни дава новият Rosapeptide. Съставка, която сама по себе си е мощен бленд, дължащ възстановяващите си свойства на саморегенериращата се роза Гранвил. Новият метод на екстракция позволява да се достигне до молекули, които са били недостъпни до този момент за изследователите. Без да използва разтворители и природосъобразна, центробежната електромагнитна екстракция изолира компоненти от растението, за да добием чиста и ултра ефективна активна съставка. Тази молекулярна фракция съдържа 88 активни молекули от Роза Гранвил. Обединяваме ги с регенериращ сок от стъблото на розата и пептиди, които подсилват синтеза на колаген за стягане и намаляване на мимическите линии. Това поколение на Dior Prestige La crème е върховно удоволствие, лукс и наслада в грижата за кожата, съчетана с висока натуралност (93% натурални съставки) и невероятна пухкава, топяща се в кожата текстура, а сега вече и във вариант за мазна кожа с новия крем La Crème texture fine.

Спомням си, при предишната ни среща, бях много впечатлена от микро олиото с роза. Разкажи ми за новия продукт – Микро лосион с роза?

LA MICRO-LOTION DE ROSE е лосионът, в който всяка една комбинирана и мазна кожа ще се влюби. Съчетава дълбока хидратация с изключително пречистване на кожата, благодарение на минерали (цинк, мед, магнезий), извлечени от роза Гранвил и безценното й масло. Съюз, който е възможен единствено благодарение на технология за микронизиране. Олиото от роза Гранвил е фрагментирано под високо налягане в безброй капчици с размера на микрон, който са в сърцето на уникалната му текстура. Кожата е балансирана, матирана, изпълнена и перфектно подготвена за следващите стъпки от ритуала.

Dior Prestige La Micro Lotion et La Lotion Essence de Rose

Друг продукт, който ми привлече интереса, е лосионът Essence de rose, разкажи ми малко повече за него?

В грижата, подготовката на кожата е от фундаментално значение и понякога дори използването на лосион може да промени цялостно ефекта от продуктите и вида на кожата. Този лосион за лице съчетава виталната есенция на роза Гранвил с ревитализиращата сила на нейните пъпки от цъфтежа. Енергизираща, дълбоко хидратираща и подхранваща, млечната текстура на лосиона се слива с кожата за неверятно удоволствие при нанасяне. Както и повечето продукти в линията Dior Prestige, така и тук нивото на натурални съставки е изключително високо. LA LOTION ESSENCE DE ROSE е с невероятните 91% съставки с натурален произход.

Вече сме в летния сезон и хубавата, добре обгрижена кожа, не е само въпрос на престиж, но и на дълготрайна инвестиция в бъдещето. Какви са разработките на Diorпо отношение на грижата, свързана и със защита от слънчевите лъчи?

Витамин С, екстракт от бяла роза и сок от роза Гранвил е вълшебната комбинация, която се крие в сърцето на LE PROTECTEUR UV SHEER GLOW. Освен че предпазва кожата от фотостареене и я защитава, тази изключителна слънцезащита има мощно anti-aging, избистрящо и хидратиращо действие. Фините линии са значително по-малко видими, петната по кожата изсветляват, а текстурата на продукта влиза в ролята и на праймър преди грима. Перфектната градска слънцезащита с най-високи слънцезащитни показатели, която няма цвят и възстановява и озарява кожата успоредно с предпазващите й свойства.

LE CUSHION TEINT DE ROSE- SPF 50 PA+++  е изключителен къшън с противодействащи на стареенето на кожата ползи, който съчетава най-доброто то грижата за кожата и грима, като същевременно носи в себе си най-високо ниво на слънцезащита. С целодневна дълготрайност и transfer-resistant текстура, той е подходящ както за основен ежедневен грим за лице, така и за освежаване, ретуш и подновяване на слънцезащитата в една стъпка. Всяка една опаковка съдържа регенериращата сила на 500 листенца роза Гранвил, за усъвършенстващ кожата ефект не само оптически, но и дългосрочно. Високото му покритие дава същевременно естествена свежест на лицето.

LE CUSHION TEINT DE ROSE- SPF 50 PA+++   - здравословна доза престиж в ръцете и върху лицето ми

Кристиан Диор е вярвал силно в символите и техните закодирани послания. Прави ми впечатление, че в новите опаковки присъства един ацкент – розата на ветровете. Какво е значението ӣ тук?

Опаковката е нова и е бижу в съвсем буквалния смисъл, а най-любопитният акцент е закодиран в капачката. Така наречената „роза на ветровете“ е символ, който е пренесен директно от къщата на Кристиан Диор в Гранвил, в която семейството му живее, когато той се ражда.
Вила Les Rhumbs е била построена от корабовладелец и затова и мястото носи това име –   rhumb е стар морски термин, означаващ всеки един от 32-та лъча на розетката на компаса. Затова и на входа ни посреща огромна красива подова мозайка именно в тази форма. Мястото е било изключително любимо на Диор и спомените от детството му там са му сред най-щастливите.

„Даже бих казал, че животът и стилът ми дължат почти всичко на това място“,

пише той в автобиографията си “Dior by Dior”.

Роза на ветровете - кодирана в капачката на новата опаковка

В ювелирните произведения на марката има цяла линия, посветена на Rose des vents като универсален код на пътешествия и приключения, но и като метафоричен символ, който води жените в света на красотата и в света на Dior.

Продуктите на Dior Prestige са налични в Pretty Shop. За повече полезна и актуална информация за продукти за грижа, както и грим козметика, последвайте инстаграм профила на Петя Петкова

Снимки: Мариан Велев

24

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*