Fashion blog and lifestyle storyteller

1 featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лукс

Dior Prestige и митичната Роза Гранвил

04/10/2020

Dior Prestige и митичната Роза Гранвил

Темата е актуализирана на 30.06.23 – вижте новостите тук!

Dior Prestige e премиум козметична линия на едноименната марка, за която може много да се разказва. В приятелски разговор, чрез който да се потопиш във вселената Dior, в науката и природата, обединени за създаването на изключителни продукти. Една вълнуваща история, която ми сподели Петя Петкова – Training manager Parfums Christian Dior и човек, живеещ с ритъма на индустрията на красотата.

С Петя Петкова говорим за премиум линията Dior Prestige

Styleinspiratrice: Dior е от марките, които карат хората да мечтаят! Как, чрез козметичните продукти, се предава магията на тази марка, преживяването отвъд самия продукт?

Петя Петкова: Всичко във вселената на марката е изключително свързано и то по много автентичен начин и е наистина интересно, веднъж щом знаеш как историята се преплита. Самият Диор е искал да накара жените да мечтаят с модата, която създава.
Запозната си с историята – във времето точно след II Световна война чрез новия си подход към създаването на женствен силует и чрез влизането си в козметичния свят той кара жените да се чувстват не само по-красиви, но и по-щастливи. Бил е невероятен визионер за времето си, създавайки концепцията жената да бъде „облечена“ от глава до пети в Dior, за това и с първата си модна колекция представя първия си парфюм и само две години по-късно създава първото си червило.
Цялата история се предава в продуктите на марката и детайлите им – от опаковката на пудра за лице, през име на цвят сенки, съставка в грижа за кожата и чак до мястото, на което се отглеждат ключовите парфюмерийни цветя за марката. Цветята са най-голямата му любов и той сам казва, че „след жените, цветята са най-прекрасното творение на Бог“. Те са били вдъхновението му зад първата революционна модна колекция и остават в сърцето на марката.

Dior Prestige: La Micro huile de rose  и Le Sucre de gommage

SI: Dior Prestige е линията от премиум сегмента на козметичните продукти на марката, какво я прави толкова специална и уникална?

П.П.: B сърцето на формулата е 100% естествен активен екстракт от Роза Гранвил, която е специално създадена за целта сорт роза. За да се улови нейната сила и да може да се съхрани в крем или серум, Dior използват патентован процес на екстракция, наречен динамичен енфльораж, който използва криотехнология и ултразвукови вълни, за да може да извлече иначе недостъпни активни молекули. Дори формулирането на текстурите на кремовете се случва чрез специален забавен във времето процес, който позволява изключително фино кристализиране и придава невероятна сетивност.

Целта на всичко това, освен цялостно луксозно изживяване, е и ефективно таргетиране на един процес, стоящ в основата на стареенето на кожата –  микровъзпаленията, невидими на повърхността, но увреждащи структурата на епидермиса и дермиса ни.

За това от години изследователите в лабораториите на марката се занимават тясно с проучвания в сферата на така наречения inflammaging, като си партнират с дерматологичния департамент на болница Сен Луи в Париж, който е един от лидерите в областта. В резултат на намаляването на тези микро възпаления, кожата цялостно е регенерирана, не само видимо на повърхността, но и в дълбочина. По-еластична, сияйна, изгладена, а видимо и на допир е равномерна и мека.
Последните 3 години се разработиха и няколко продукта, основани на микроподхранваща технология, която капсулира микронутриенти от Роза Гранвил. Буквално са като единствена по рода си хранителна добавка за кожата. Страхотното е, че особено тези продукти са подходящи абсолютно за всички, без значение от възраст.

La Micro Huile de rose

SI: Как можем да изберем най-подходящата грижа от линията за себе си?

П.П.: Това е нещо наистина индивидуално, водещи трябва да са личните желания, нужди на кожата и навици при грижата. Има  два различни серума с различно таргетирано действие, има различни текстури на La crème, които да изберете според типа кожа, има специализирани продукти като Micro Caviar de Rose, който е най-силното оръжие срещу бърнаут на кожата, или Le Grand Masque, насищаща клетките с кислород, има и цял почистващ ритуал за кожа Dior Prestige. Всичко зависи от това лично на вас какво би ви паснало най-добре и да си създадете цял премиум ритуал Dior Prestige или да изберете 1 или 2 продукта, които да обогатят и подсилят режима ви.

Dior Prestige: La Crème

SI: Има ли специален ритуал при прилагането на продуктите от Dior Prestige?

П.П.: Нанасянето си е именно същински ритуал за сетивата! В опаковката на всеки един крем, било то околоочен или за лице, има специален апликатор-масажор, с който да се оптимизира ефективността от продукта след нанасяне. Разбира се, ако нямате време или бързате, можете и да пропуснете тази стъпка, но неслучайно има специално разработени движения от Dior Institut, които да подсилят ефекта от продуктите. Правилото за последователността на нанасяне иначе и тук е универсалното такова, което винаги трябва да ни води, без значение какво ползваме –започваме с продукта с най-леката текстура и вървим към продукта с най-плътната. За това и винаги първо нанасяме серум, а след това крем.

Contour des yeux: Dior Prestige


SI: Разкажи ми за Rose de Granville – първата роза в света, култивирана специално за козметична грижа за кожата?

П.П.:Rose de Granville e нещо много специално за марката и като съставка и метод на екстракция е защитена от няколко патента.

Името на розата идва от Гранвил, където Кристиан Диор е прекарал детството си във вила Le Rhumbs. Къщата се е намирала на скалист бряг над морето, където въпреки неблагоприятните условия и почва, майка му е успявала да отглежда прелестни градини с цветя, а на самите скали до вилата етноботаниците на марката откриват няколко сорта дива роза, цъфтяща там въпреки обилните дъждове, бурни ветрове и солен въздух. Заинтригувани от тази устойчивост, изследователите проучили тези рози, откривайки впечатляващите им противовъзпалителни качества.

За да опитомят тяхната сила, Dior кръстосват хиляди рози от 7 поколения, избирайки накрая 1 измежду 40 000 – която кръщават Роза Гранвил и е първата роза, създадена специално за целите на грижата за кожата. Няма да преувелича, ако кажа, че това е сигурно най-изследваната роза в света (смее се).

За молекулярното ѝ декодиране Dior работят в партньорство с Универститета в Орлеан и с Френския Национален Център за Научни Изследвания (CNRS), откривайки не само внушителната й активност, но и идентифицирайки 8 уникални молекули с максимален регенериращ потенциал и изключителна жизнена сила, които нито една друга роза в света не притежава. Това уникално цвете всъщност е с два пъти по-голяма регенерираща мощ, отколкото класическата роза, използвана в козметиката. Отглежда се органично в открита земя, в долината на река Лоара във Франция, като тероарът допълнително спомага за развиването на нейните качества.
Издавам и един много любопитен факт – специално за нощната грижа от серията се използва най-редкият ѝ екстракт – от пъпките на първия цъфтеж на розата, който е с невероятна сила и способност да неутрализира нощните микровъзпаления, в следствие на недостиг на сън, които пречат на пълноценното клетъчно регенериране през нощта.

Продукти на премиум линията  Dior Prestige

***
Още вдъхновяващи истории и полезни професионални съвети от света на луксозната парфюмерия и козметика ще намерите в инстаграм профила на Петя Петкова.


Снимки: Тихомира Крумова

49

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*