Fashion blog and lifestyle storyteller

1 featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

3 причини да кандидатстваш за Лидерска академия към Съвет на жените в бизнеса в България

26/09/2021

3 причини да кандидатстваш за Лидерска академия към Съвет на жените в бизнеса в България

Лидерска академия към Съвета на жените в бизнеса в България е инициатива, която стартира преди 8 години. През 2020-2021 имах честта и удоволствието да бъда посланик и част от нейния VII-и випуск. До 4 октомври можете да кандидатствате за Лидерска академия 2021-2022 – вижте тук необходимите стъпки.

Какви бяха месеците в академията за мен? Истината е, че Лидерска академия и начинът, по който тя се случи, надхвърли очакванията ми – особено поради факта, че се проведе в условия на пандемия и през голяма част от времето – онлайн. Въпреки невъзможността за директна комуникация, силно сплотяващият ефект бе налице.

Бях посланик на Лидерска академия 2020-2021

Ето и моите 3 причини, според които си струва да кандидатствате за академията:

Общност от вдъхновяващи жени-професионалисти и лидери

Знаех за Лидерска академия от моя приятелка и колежка от PR бранша, която бе една от първите участнички. Истината е, че дълго време се притеснявах да кандидатствам или отлагах заради ангажименти. Но, животът си знае работата и ни поднася това, което е за нас, в правилния момент. В едно необичайно, нетипично, изолирано онлайн време, аз успях да се почувствам част от една много специална общност. Да се свържа с дами, с които имаме споделени ценности, интереси, различен и много обогатяващ опит, комуникация и преживяване. Удоволствието да слушам, за да имам пълноценен обмен, да се срещна с хора, които са от различни сфери, среди, с които да се сработим и да създадем нещо заедно. Впрочем, този контакт не свършва с практическия курс, защото всички завършили могат да станат част от Alumni клуба на академията.

Споделяне на добри и работещи практики

Благодарение на модули като Асертивност, както и Даване и получаване на обратна връзка, осъзнах и научих ключови неща за себе си. Адмирациите ми са за организаторите и лекторите, които през изминалите месеци успяха да преодолеят ограниченията на онлайн средата, за да ни въвлекат и вдъхновят в рамките на отделните модули, както и да ни стимулират да работим по различни групови задания. Особено ценни бяха за мен подборът на теми, лектори и начините на тяхното поднасяне, защото идват от практиката и от реалния свят на бизнеса и организациите. Актуални, адаптирани към реалността добри практики, се превърнаха в споделен безценен опит. Диалогичност и чуваемост, в духа на времето, в което живеем.

Насърчаване на развитието – професионално и личностно на жените

Академията се води от професионалисти-практици за професионалисти. Винаги съм ценяла връзката с реалния живот в бизнеса и смятам, че добавената стойност на този курс е именно неговата гъвкавост и адаптация. Заедно сме по-силни и когато си помагаме взаимно, съумяваме да променим средата към по-добро.

И за да се потопите в атмосферата – споделям това видео от завършването, дело на един вдъхновяващ за мен човек от СЖББ и колега от PR общността ни – Виктория Блажева:

Практически насоки:

Академията е с продължителност от октомври до май (в нашия случай – до юни, тъй като искахме да имаме възможност за провеждане и на модули на живо. Модулите се случват 1 път в месеца (четвъртък или петък) и е добре в този ден да се освободите от други ангажименти. Випуск 7 беше с хибриден модел на работа – онлайн през едни от най-популярните платформи, като съумявахме да работим на групи по различни казуси, както и офлайн – със спазване на всички мерки за безопасност.

Снимки: Тихомира Крумова

ПП: Искате ли да публикувам повече теми с лайфстайл насоченост, както и свързани с жени-лидери?

39

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*