Fashion blog and lifestyle storyteller

1 featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Каквото и да правите, остарявайте красиво!

11/11/2021

Каквото и да правите, остарявайте красиво!

Каквото и да правите, в никакъв случай не бива да остарявате!“ – в съзнанието ми отекват тези думи, с които започна речта си уважавана от мен колега в рамките на един професионален форум. Контекстът беше развитието на PR професията, изискванията към комуникационните експерти, динамиката на работния процес. И покрай чисто професионалните теми и компетенции, бе засегнат и въпросът колко е важно как изглеждаме – че трябва да бъдем винаги във форма, тонизирани, усмихнати, свежи и млади (младеещи).

С времето свикнах да приемам възрастта си – с нейните преимущества и слаби страни. Силно вярвам, че начинът, по който изглеждаме, е отражение на вътрешния ни свят, както и на посланието, което отправяме към света – без дори да се налага да говорим. Това е съвкупността от стил, поведение, осанка, грижа за себе си – за ума, за тялото и за кожата.

Грижата за кожата е помощник за приемането на възрастта.

Вярвам в науката и иновациите, в правилно подбраната козметична грижа, защото те могат да бъдат много верен и дългосрочен съмишленик. През годините съм използвала различни продукти и марки, винаги с ясното съзнание, че хидратацията и подхранването са една инвестиция, стартираща като превенция, а към днешна дата – към укрепване на постигнатото, корекция на някои признаци и поддръжка. Не се страхувам от някоя и друга фина бръчка или мимика, изразена на лицето ми. Предпочитам да направлявам този процес, защото той може да се забави и омекоти и да запазя естествения си вид, но в подобрена версия.

Да надхитрим бръчките!

Когато ме поканиха да пробвам най-новият продукт в семейството на Clinique – Clinique Smart Clinical Repair™, подходих с интерес и високи очаквания. Познавам марката още от ранните си 20, когато използвах техния иконичен продукт за околоочния контур. Спечели ме философията на продукта, която е изградена около факта, че не всички бръчки и линии са еднакви.
Серумът е създаден, за да се справи с различните видове линии, които съществуват върху лицето ни. Той е с тройна формула, която видимо възстановява, изравнява и запълва неравностите на кожата:

Кожата се възстановява, благодарение на CL1870 Laser Focus™Complex :пептиди, които стимулират естественото производство на колаген и помагат за укрепването на дермалната матрица.

Next-Generation Retinoid –изравнява кожата и заедно с пептидите я прави

по-мека.

Уплътнява – благодарение на хиалуроновата киселина , която хидратира и спомага за възвръщането на нейната еластичност.

Вижте какво прави серумът с парче намачкана хартия!

Освен сутрин и вечер, понякога използвам серума и през деня – ако ми предстои излизане или след пътуване, когато имам нужда от бързо освежаване и хидратиране, а той е достатъчно лек, за да не оставя следи по кожата. Smart Clinical Repair  е икономичен при нанасяне – 1 до 2 изпомпвания са напълно достатъчни, за лицето и шията, като избягвам зоната на околоочния контур.

Първи впечатления

Усещам кожата си по-гладка и хидратирана, без дискомфортна сухота и дърпане извън Т-зоната, които са характерни при мен сутрин, след измиване на лицето с вода. Важно е да знаете, че ако за първи път използвате ретинол/ретиноид, може да усетите леко зачервяване, усещане за леко изтръпване или лющене. Тези реакции са нормални и са временна индикация, че формулата работи. До момента аз нямам никакъв дискомфорт и констатирам само положителните ефекти на серума.

Моите „проблемни“ зони са линиите на челото, както и назолабиалните линии (които имам още от средата на 20-те си години). Тези мимически следи върху лицето ми не ме притесняват, но искам да поддържам в приемливи граници. От двуседмичната употреба забелязвам видимо заглаждане именно при назолабиалните бръчки, както и по-избистрен, сияен тен на лицето. 

Ако имате нужда от повече информация за продукта – пишете ми!

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит, създаден в партньорство с Clinique.

Снимки: Мариан Велев

21

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*