Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Мода

Как да освежим гардероба си през новия сезон?

02/03/2021

Как да освежим гардероба си през новия сезон?

Последната година промени живота и отношението ми (а вярвам и вашето) към модата, гардероба и начина, по който се обличам. Започнах да мисля максимално прагматично за всекидневния избор на дрехи, които да разходя до кварталния магазин или до парка в повечето случаи. Същевременно осъзнах, че модата може да бъде начин да се освежим, спасение от еднообразието и липсата на обичайните забавления  – пътувания, излизания, срещи и специални събития.

Кроенето на планове как ще се облека, когато дойде пролетта / приключи изолацията / започна да пътувам отново или просто, когато имам нужда да си повдигна настроението, намира все повече място във всекидневието ми.

Този пролетен сезон ще е различен, защото имам още по-голяма нужда от модата като средство да си създам емоция, контекст, да разкажа своята нова история по лесен и приятен начин.

Вълнувам се, че ще мога да бъда повече и по-често навън. Искам да положа усилие, но по непринуден начин, за всяко едно излизане от вкъщи. Ако преди избирането на дрехи беше само детайл от деня, то сега е част от приятен ритуал и желание за ново себеизразяване.

Бързам да ви споделя моите лесни подходи!

Лесни методи да освежим гардероба през пролетта


Ще освежим мигновено гардероба чрез:

  • Цветовете – пролетта обича всичко свежо и ярко. Аз препоръчвам следване на модните тенденции, но винаги пречупено през призмата на това, което ни отива. Цветовете на сезона са насочващи, а ние сме тези, които избираме правилния за нас нюанс. За мен беше интересно да експериментирам с лилаво, защото това е труден за носене цвят, когато си платинена блондинка. Съчетан с бежов тренч обаче стои фантастично!
  • Аксесоарите – тук вариантите са безбройни: чанти, шапки, шалове… В този случай си заслужава да се отдели по-голям бюджет, защото аксесоарите много умело надграждат всяка комбинация и могат да Ѝ придадат по-изискано и скъпо звучене.
  • Качеството на материите – винаги предпочитам естествени материи като памук, кашмир, вълна, вискоза, заради приятното усещане при носене и дългия им живот.
  • Кройките – тайната на добрата линия и на силуета, който ще подчертае предимствата и ще прикрие недостатъците на фигурата се крие именно в кройката на дрехата.
  • Разнообразието : различен десен, необичаен цвят, по-късо или с макси дължина – истината е че,

ако внесем само един по-нетипичен елемент в гардероба, се създава впечатлението за грандиозна промяна!

Пролетта е преходно време, което е пълно с температурни изненади! Не забравяйте връхната дреха, която е особено важна, защото тя прави целия аутфит. Нов тренч, кожено яке или стилен блейзер – това е инвестиция, която винаги си заслужава!

Моите трикове как лесно да обновим гардероба за този сезон!

За мен най-вълнуващият момент при освежаването на пролетния гардероб е измислянето на новите съчетания между различните дрехи и аксесоари. Те са тези, които правят стайлинга уникален – като самите нас!

В селекцията съм включила:
Тренч – Montego; памучен пуловер – Christian Berg; пепитена пола – Jake’s; чанта – Mario Valentino; кашмирен пуловер – Joseph Janard, шал – Marciano by Guess; пазарска чанта – Peek & Cloppenburg, барета Pure New Wool – Peek & Cloppenburg . Артикулите могат да бъдат намерени в магазините на Peek&Cloppenburg в София.

Снимки: Тихомира Крумова

Авторски материал, базиран на личен, автентичен опит. В партньорство с Peek & Cloppenburg.

33

Written by:2 comments
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*