Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Дрехата, без която не мога да живея, е…

05/01/2021

Дрехата, без която не мога да живея, е…

шлиферът! Бегъл поглед в гардероба ми е напълно достатъчен, за да подкрепи тази констатация. Трудно мога да хвана бройката шлифери, които съм притежавала в живота си: къси, дълги, кожени, памучни, копринени, сатенени, бежови, черни, розови, пудрени, каки и най-новият: тъмносин. Мисля, че това е дрехата, на която едва ли някога ще се наситя и за която винаги ще се намери място в иначе минималистичния ми гардероб.

Защо обожавам шлиферите – опис в три точки:

  • Удобни са
  • Красиви – сами по себе си създават целия тоалет
  • Могат да се носят като рокля*

*По точка 3 съм писала статия миналото лято, музата ми дойде от един разговор с Георги Петков и апела на Анна Дело Русо wear your coat like a dress! Това е абсолютно гениално и широко приложимо.

Впрочем, знаете ли какво нося винаги със себе си, когато пътувам със самолет и температурата е над 10С? Познахте: шлифер! Хибридна и практична, това е дрехата, която в зависимост от аксесоарите е приложима от разходка в парка до вечерен коктейл. Така, ако случайно ми изгубят багажа, зная, че все пак съм обезпечена откъм облекло.

Какви съвети мога да дам при избора на шлифер?

Всичко е въпрос на личен стил и все пак, няма да сбъркате с модели, които са:

По-дълги, стигащи (поне) до под коляното – така постигате завършен стайлинг без особени усилия и силуетът се запазва издължен и елегантен. Моделът може да е овърсайз или супер втален, като е хубаво да има колан към него за придаване на структура.

Материите: памук, жакард, тафта, коприна, сатен или дори – кожа. Носила съм всякакви варианти и всеки един от тях е бил изключително красив и практичен. Важното тук е правилната грижа: винаги ги нося на химическо чистене, за да поддържам перфектната им линия.

Постарах се да събера от архива някои любими шлифери, които съм носила на макс през годините. Последната ми придобивка е този ултра елегантен модел на марката Maria Grazia Severi. С код Vanina1 получавате отстъпка от 20 % при покупка от сайта им. Марката носи името на своята създателка и е основана през 90-те години в Модена. Облеклата Maria Grazia Severi са изцяло изработени в Италия. Те са създадени от жена за жени така, че да подчертаят силуета по най-добрия начин: елегантно и същевременно – съблазнително.  Философията на бранда е фокусирана върху ексклузивните кройки и усещането за лукс.

Дрехата, която е винаги с мен - любимият и практичен шлифер


А кой от шлиферите, които съм подбрала тук, ви допада най-много?

Снимки: Тихомира Крумова, Мартина Тодорова, Виктор Стойнов, SI

24

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*