Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

Лятото е: кипарисите на Тоскана

14/08/2020

Лятото е: кипарисите на Тоскана


Кипарисите на Тоскана са толкова емблематични и разпознаваеми, колкото е Айфеловата кула за Париж. Силен местен актив, те се превръщат във вдъхновение за един от най-иконичните аромати, които ми напомнят за вечно лято: Cipresso di Toscana. Колонът е част от семейството на най-известната италианска нишова парфюмна марка – Acqua di Parma.

***

И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.

– Ейми Фрийдман, „Две лета“

Този любим мой цитат приляга като ръкавица на усещането, което носи Cipresso di Toscana.  Събрал мощния заряд на природата, силата и хармонията на високия кипарис, който изпълва с неповторима свежест и сила земята на обляната от слънце Тоскана. До най-елегантните къщи в този регион се извисяват величествени кипарисите. Името на аромата е изписано върху флакона със същия зелен цвят. Така, средиземноморското синьо се допълва и подчертава от дървесното зелено.
Нося аромата, докато се разхождам и в съзнанието ми изникват асоциации за места и събития, които са се случили – някога отдавна или ще ми се случат скоро, някой ден… Смолистият дървесен аромат ме изпълва с енергия и ме пренася в други географски ширини. Като бриз ароматът се разтваря с освежаващ звезден анасон и тропическото дърво elemi. Те биват озарени от искрящите нотки на портокал и petit grain*.

Кипарисите на Тоскана -  Cipresso di Toscana

Жизнеността, която въвежда в сърцевината на аромата, съдържа нотки на градински чай и лавандула, а дървесните балсамови, базови нотки на кипарис и бор извикват в съзнанието тишината на природата и приятното чувство на благополучие.

***

Знаете ли, че Acqua di Parma се появява в началото на XX век, във време, когато масовите парфюми са със силни и тежки композиции. Необичайно лекият и освежаващ колон, бързо се превръща в истински фурор. 30-те и 50-те години са Златният век за Acqua di Parma, която става любима марка на висшето общество и на кино звездите. Интересен факт е, че към днешна дата Acqua di Parma има договор с Etihad airways, благодарение на който, пътниците в първа и бизнес класа на авиокомпанията получават ексклузивни кожени  несесери и принадлежности и отбрани знакови аромати на луксозния бранд.

Високият клас продукти разказват истории и създават спомени. Досегът с тях е онази добавена стойност, неуловима и нематериална съставка, която превръща марката в съкровена част от нашия свят, която ни кара да мечтаем и да се докосваме до наглед недостижими преживявания.

Тази година е предизвикателна за планирания и за пътувания. Благодарение на ароматите и сетивните възприятия, спомени и асоциации, можем да се озовем в Тоскана с кипарисите, когато пожелаем – достатъчни са само няколко капки от омайния Cipresso di Toscana. Ароматите на Acqua di Parma се предлагат в: Salon Olfactive, The Circle – Сердика център и в Sephora – в търговските обекти със сектор нишова парфюмерия.

А какъв е ароматът на вашето лято?

История с продължение…

*Етерично масло, добито от листата на горчив портокал.

Материалът е базиран на личен, автентичен опит. В партньорство със Salon Olfactive.


Снимки: Тихомира Крумова

31

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*