Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Лято в цветове и аромати

02/08/2019

Лято в цветове и аромати

Идеята за лято в цветове и аромати се роди в Париж. В града, изпълнен с живот и енергия на хора, сгради, събития и истории. По време на едно юлско пътуване, в което всеки ден беше различен, наситен, интересен, ден, в който усещаш, че живееш на бързи обороти, защото, както е казал Р. Ингерсол:

Времето за щастие винаги е сега.

Първата ми асоциация е за онези летни утрини през уикенда, когато времевите граници се размиват и искаш да се погрижиш за себе си без да бързаш. Утрини, изпълнени с аромат на кафе и пресни кроасани, към които можеш да добавиш чаша декадентско пенливо. Денят е дълъг, важното е да избереш перфектните обувки и да се впуснеш в града и в живота. За точно този момент, в който ти трябва свежа енергия и лек устрем, избирам Jimmy Choo Floral.  Той е грациозен и свеж, женствен, енергичен и закачливо-чувствен. Комбинацията е от флорални, плодови и мускусни нотки. А аз съм готова да си сложа токчетата и да се насладя на летния град!

За един непринуден следобед, в който искате да се покажете в пълния си блясък (с ярки цветове например), си представям Coach Floral Blush. Новата парфюмна вода на марката е именно въплъщение на безгрижната енергия на лятото, събрана в ефирен и сияен аромат. Усещат се нотки на годжи бери, божур и ухание на бяла дървесина. Аромат, който ме вдъхновява да бъда по-дръзка в избора си, да черпя с пълни шепи от радостта на лятото и да обличам най-цветните си дрехи, докато откривам най-цветните места  в градовете, през които минавам.

За супер силна и изпълнена с енергия седмица, в която съм готова да се справя с всички предизвикателства, избирам Kenzo World Power. Както и името подсказва, това е аромат за всеки, които иска да заяви своята сила и не се страхува да покаже истинското си „АЗ“. Имах огромното щастие да се запозная лично със създателя на аромата – Жером Ди Марино и да науча повече за неговата история  от първа ръка. (Това е история, която ще споделя съвсем скоро.) Аз го асоциирам със свобода, с индивидуалност, с женственост и с нещо различно, уловило така популярната концепция за zeitgeist . Парфюмът е ориенталски (винаги съм имала слабост именно към такъв тип аромати.) по нов и неочакван начин. Зърна тонка се допълват и контрастират със солена нотка.

Лятното ми пътешествие продължава с мисли за почивка и откъсване от всекидневието, за късни следобеди, които дори и през седмицата, изглеждат като петъчни. Мисля си за блясък и за малките неща, които ни правят най-щастливи. A girl in Capri e аромат, който ми напомни, че Капри, както и лятото, е състояние на духа и може да продължи много и по всяко време, навсякъде. Достатъчно е да последваме слънчевите лъчи и да избягаме за малко от рутината и обичайния ход на всекидневието. Парфюмът омайва със свежи нотки на лимон, долавяме бергамот, грейпфрут и мускус. Златно и синьо се допълват, носейки усещане за вечно лято.

Това е моята кратка лятна разходка в цветове и аромати. Парижките улици ме вдъхновиха, за да споделя с вас тези мигове. Ако искате да се потопите в магията на Париж, хвърлете един поглед в блога на Цвети, която беше с мен по време на това пътуване. Тук можете да си припомните и три любими парижки маршрута.

А кои са вашите цветове и аромати на лятото?

23

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*