Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Митичната Бяла вечеря и как да се подготвим за най-стилния градски пикник

30/07/2019

Митичната Бяла вечеря и как да се подготвим за най-стилния градски пикник

В началото на юли имах удоволствието да посетя митичната Бяла вечеря. От години следя събитието във Франция и да си призная, винаги съм мечтаела да го посетя и да се потопя в емоцията на един специален и елегантен пикник в града.

White dinner in Sofia

Ето и малко предистория:

Le Dîner en Blanc се появява за първи път във Франция преди малко повече от 30 години. Франсоа Паские кани група приятели на пикник в парка, като ги кара да се облекат всички в бяло, за да се разпознаят. Еднократната идея започва да се превръща в традиция, като се развива до нечувани размери. Идеята за Бяла вечеря се радва на толкова голяма популярност и успех, че в годините инициативата се разпространява в световен мащаб. Желаещите да бъдат част от този пикник надхвърлят неколкократно капацитета на тайните локации. Създават се списъци с чакащи, а в някои страни, в знак на протест от страна на тези, които не са получили достъп, се организира т. нар. Black dinner.

Бяла вечеря - детайл

Най-хубавата част е, че Бяла вечеря създава общност от хора, които споделят вкус към качественото време, елегантното преживяване, стила в градска среда, непринудения шик и богатото въображение.

Бяла вечеря, София, юли 2019

Бяло, бяло и пак бяло!

White Dinner with Mihaela Beloreshka

Най-важният елемент, разбира се, е белият цвят. Той символизира събитието и чувството за съпричастност на всички посетители. Кодът е бяло и се спазва безусловно. Красотата на това обединение е впечатляваща, а емоцията от всички присъстващи, елегантните маси с декорации, преобразяването на градската среда и усещането за част от специална общност, е много магично и приказно. Това е чудесен повод да се съберете с приятели или да срещнете нови хора – приятната емоция е гарантирана. Бяло за блясък, за лято, за чистота и безметежност. Бяло, за което знаеш, че можеш да го съхраниш до съвършенство с подходящите продукти.

Бяла вечеря и Ariel

Стратегия за успех:

  • Спазване на кодовете – всички НАИСТИНА са в бяло
  • Удобни и леки материи, които дишат и оставят свобода на тялото – памук, лен, вискоза
  • Обувки, които са подходящи за топло време, по-добре е да са равни или на платформа (а не на ток), защото са пригодими към всякакъв тип настилка. Освен това, вечерта е изпълнена с музика и танци и удобните обувки са страхотен плюс.
  • Аксесоари в косите – цветя, диадеми, воалетки – всичко е позволено
  • Декорация на масите – тук въображението може да се развихри на воля около темата с белия цвят. Сезонни цветя, красива посуда.
  • Храна – не е задължително да е бяла, но може да се помисли за интересни акценти.
  • Еко и устойчиво поведение – всеки има грижата да почисти след себе си и да остави мястото във вида, в който го е намерил. Духът на събитието наистина е с грижа към природата и затова не се толерират пластмасови и продукти за еднократна употреба.

Тръгнах си истински заредена и щастлива от моята първа Бяла вечеря, от хубавите срещи, непринудени разговори, танци и наздравици. Както се сещате – вече кроя планове за следващата!

Бяла вечеря и моята подготовка

Благодаря на Ariel за поканата и за възможността да бъда част от това уникално преживяване.

Снимки: Мартина Тодорова, Иван Коловос, Styleinspiratrice

За Бяла вечеря 2019 избрах памучна пола и сако от DiKa, аксесоар за глава от Цветана Недева, обувки Högl.

15

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*