Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Мода

Модни идеи за пролет, вдъхновена от Алиса в страната на чудесата

05/03/2019

Модни идеи за пролет, вдъхновена от Алиса в страната на чудесата

Едно от най-интересните предизвикателства, в които съм се включвала напоследък, е да направя паралел между Алиса в страната на чудесата и модните тенденции за пролет-лято 2019! От една страна имаме героиня с ярък и запомнящ се стил, обвързан с определена епоха, а от друга – съвремието, което носи своите специфики и моден контекст.

Отправната ми точка бяха кодове като: ярки и запомнящи се аксесоари (очила), мини дамски чанти с кокетни елементи, забавни, ярки принтове, силуети, с подчертана талия – под и над коляното. Към тези кодове добавих някои от големите тенденции, които видяхме на модния подиум: вдъхновението от балетното облекло, цвят „шамфъстък“, открояващи се флорални и геометрични принтове, фльонги и волани, микс от слънчеви цветове – оранж и бордо.

Всичко това обобщих и събрах в градска среда  – в Париж и в София, в напълно приложими и лесни за носене комбинации, без да следвам плътно образите, които носим в главите си за този любим приказен персонаж.
Тук споделям само няколко акцента за вдъхновение, а още актуални тенденции и ще покажа след броени дни: на 8 март.

Стартът на деня е със стайлинг с ярък принт, фльонга елемент, оригинални очила и мини чанта, която може да се носи и на кръста.


Блуза – Motivi,  диоптрични очила – Eurooptic, чанта Pronta.

Продължаваме напред с боди с волани, вдъхновено от балета, миди пола с принт, шал, носен като аксесоар в косите, очила тип „котешко око“, мини чанта с пискюл.


Боди и пола – Motivi, шал и чанта – Pronta, слънчеви очила – Eurooptic

Ранният следобед е за фин пуловер в цвят шамфъстък с асиметрично рамо, приказен шал с флорални мотиви, очила тип „пеперуда“ и мини чанта. Пречупването през градска среда е в комбинацията с черни панталони.


Пуловер – Motivi, шал и чанта – Pronta, слънчеви очила – Eurooptic

Приключваме деня с мини рокля на фино райе, с подчертана талия и асиметрично разположени копчета. Допълнена е от фина жилетка със свободен силует в топъл бордо-оранж цвят. Малката чанта с пискюл и очилата тип „пеперуда“ са акцентите в цялостния стайлинг.


Рокля и жилетка – LC Waikiki, чанта – Pronta, слънчеви очила – Eurooptic

Когато получих поканата от Bulgaria Mall, с ентусиазъм си припомних историята на тази приказна героиня, която попада в свят с фантастични и причудливи персонажи. Основното предизвикателство за мен бе да намеря онези елементи, които правят препратка към нея, без това да бъде твърде буквално и неприложимо във всекидневието.

А вие имате ли приказна любима история, която ви вдъхновява и искате да претворите частица от нея в живота си?

За още много идеи, водещи тенденции и неочаквани комбинации, ще ви очаквам на Чаено парти в Bulgaria Mall, 8 март от 15.00ч. Вижте всички подробности за събитието тук.

Авторски материал, базиран на личен автентичен опит, в партньорство с Bulgaria Mall.
Снимки: Мартина Тодорова

65

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*