Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лукс

La bouche rouge: или как да бъдем устойчиво красиви с най-луксозните червила

28/03/2019

La bouche rouge: или как да бъдем устойчиво красиви с най-луксозните червила

Когато луксът мисли устойчиво
 

В началото на месеца имах щастието да се запозная на живо с основателите на марка, която следя с интерес в последната година. Марка, която е уникална по няколко причини: защото е млада, в духа на времето и актуалните теми за защита на околната среда, устойчиво развитие, намаляване на потреблението на пластмаса. Това е и марка, която е от луксозния сегмент и създава своите кодове и история сега, чрез ултра персонализация и високо качество.
В един дъждовен мартенски ден в Париж, квартала „Маре“, в един от най-красивите бутици за цветя, се срещнах с La Bouche Rouge.

La Bouche Rouge е първият по рода си устойчив луксозен бранд за грим, създаден във Франция. След задълбочени проучвания и тестове компанията създава изчистени формули за червила, които са с най-високо качество и напълно изчистени от пластмаса. (Всъщност, целият процес напълно елиминира използването на пластмаса.)  Червилото се допълва от калъф, изработен от метал и кожа в класическата френска занаятчийска традиция. Идеята е тази вещ да бъде до нас за много години, като бижу в чантата. Още по-готино е, че можем да я персонализираме с нашите инициали.

Аз не искам да ям пластмаса, а вие?

Козметичната индустрия е една от най-замърсяващите индустрии. 83% от световните води са замърсени с пластмаса! В подхода на La Bouche Rouge е залегнала идеята, че

само дизайнът и творчеството в нашето ежедневие ще сложат край на морското пластмасово замърсяване.

Формулите на червилата са създадени така, че да се избегне PMMA * – защото никой не иска да яде микропластмаси. Консервантите са заменени с естествен антиоксидант, без животински мазнини, парабени и парафин.

Всяко продадено червило подкрепя кауза и осигурява 100 литра чиста питейна вода чрез Eau Vive Internationale.

Комплектът червило се състои от две части: калъф без пластмаса и цветен еко-пълнител.

Текстурата е фина, хидратираща и остава върху устните часове наред. За себе си избрах един от най-продаваните цветове: Folie.

Освен богатата палитра, La Bouche Rouge разработва и още една иновация: всяка от нас може да създаде своя персонализиран, уникален цвят червило.

La Bouche Rouge Sur Mesure – първата услуга „по мярка“

С приложение в магазина, тази първа по рода си услуга в индустрията за красота работи по следния начин: носите дреха, парче плат, картина, съдържащи цвета, който ви вдъхновява. Чрез изкуствен интелект и микронизирани пигменти, патентованата технология на марката ще създаде прецизна и ултра персонализирана couture формула за червило, която носи своя  сериен номер.

Снимки: Мартина Тодорова

25

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*