Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Съвети за пазаруване по време на разпродажби

18/11/2018

Съвети за пазаруване по време на разпродажби

Разпродажби, черни петъци, дни на необвързаните и т.н. поводи за намаления, които ни стимулират да се впуснем в (необуздан) шопинг.

Тази година реших да споделя малко личен опит и съвети, които със сигурност улесняват живота при офлайн пазаруването. (Ако проявявате интерес и за онлайн – пишете, за да знам дали да пускам и такъв пост.)

Предварителната подготовка предотвратява провала на представлението

Това директно ни води към точка 1:

  1. Списъкът на пръв поглед досадно, но супер полезно упражнение: прегледайте гардероба и наличните дрехи, а след това си направете списък с нужни (или силно желани) дрехи.
  1. Проучването – факт е, че късметлийските покупки са най-сполучливи, но по време на стратегическо пазаруване при разпродажби е по-добре да не се разчита на тях. Набележете магазини/асортименти, размери и цени. Пробвайте, за да знаете дали изобщо дадената дреха ви стои добре.
  2. Стратегията – маршрут и график: с цел губене на най-малко време и нерви. Колкото по-рано, толкова по-добре и по-спокойно. Вземете си отпуска и задължително добра компания (сестра, майка, приятелка), която ще обикаля с вас без да мрънка и ще дава безпристрастно и обективно мнение.

4. Екипировката – облеклото и аксесоарите са също толкова важни като останалите точки по-горе. Най-важното е да са дрехи, които са удобни и лесни за многократно събличане и обличане (събуване/обуване). Такива са: рокля с чорапогащник, дънки с тениска, кецове или мокасини. Необемна чанта, по възможност за носене на удобно за погледа положение, защото еуфорията често се съпътства от джебчийски бригади.

5. Кондицията – физическата самоподготовка при маратон по време на разпродажби също е ключова:

  • не излизайте гладни, защото така се пазарува повече
  • носете си малка бутилка вода – да не е тежка, но да позволява лесна и бърза хидратация и освежаване
  • пакет дъвки – отново за мигновено освежаване
  • парче шоколад или друго сладко за бърз приток на енергия и ендорфин

  1. Връщането – информирайте се за условията за връщане. Греди стават и при планираните и обмислени покупки. Затова проверете: срок за връщане и специфики. Някои марки не връщат пари, а дават ваучер за последваща покупка при тях.

Придържайте се към списъка и маршрута, защото съблазни дебнат отвсякъде. Все пак, ако нещо супер много ви изкефи, а не е предвидено, приложете метода на Инес дьо ла Фресанж – задайте си въпроса:

 – Ще го облека ли тази вечер?

Ако отговорът е ДА, няма какво да му мислите, ако е НЕ – тогава защо изобщо си губите времето? Маршрут ви чака!
Важното е да е забавно и ми пишете какво сте си купили!

Ако предпочитате да пазарувате онлайн, вижте и съветите ми за пазаруване в интернет по време на разпродажби.

ПП: Благодаря на сестра ми за дългогодишното съвместно обикаляне по магазините! 😉

Снимки: Мартина Тодорова

158

Written by:One comment
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*