Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

За русата коса, френската висша мода и боя, която не щипе

11/11/2018

За русата коса, френската висша мода и боя, която не щипе

Днес ще ви разкажа една история, която не съм споделяла тук досега. История за това, как и защо започнах да боядисвам косата си. А ако се чудите защо в заглавието има боя и френска мода – малко по-надолу ще разберете – обещавам!

Боядисвам косата си от есента на 2010 година. Всичко започна с едно злощастно ходене при фризьорката ми, което завърши с брутално изгаряне на косата и патешко жълти кичури (имах и такъв период). Бях отчаяна и имах нужда от бързо решение. Сетих се за моя колежка и приятелка, която винаги беше със страхотен цвят на косата и прическа. Попитах я къде ходи на фризьор. Така, един неприятен инцидент ме запозна с Георги Петков. Човекът, който спаси изгорената ми коса и ме насочи към значително по-подходящо решение за мен, за моя тен, стил, за начина, по който се чувствах и исках да изглеждам.
За тези години, заедно с него, успях да си пусна дълга коса и да превърна перфектното русо в свой запазен цвят.


Всеки, който се боядисва ще ме разбере, защото почти винаги този процес е съпътстван от дискомфорт и дразнене на скалпа – особено в някои дни от месеца, както и след обезцветяване на косата (за постигане на платинения ефект).

 

Когато получих поканата да бъда сред първите, пробвали ексклузивната луксозна серия бои Couleurs Couture на Balmain в България, бях много развълнувана и леко притеснена как ще ми понесе боята. Жоро ми обясни, че тези бои са с изключително щадяща формула с чисти пигменти, която не дразни скалпа, нанасят се много лесно и дори подхранват косъма.  На практика, това е най-висок клас СПА терапия за косата, предлагаща живи и уникални, трайни цветове:

Това не е боя, а couture, която позволява максимално персонализирано и креативно създаване на място, на момента, на цвета за всеки един клиент. Боите се разнасят много по-лесно на косата, по-течни са, няма никакво щипане, никакво парене, независимо колко силно изсветляваща е боята. 

Георги Петков

Всъщност, този подход е изключително близък с начина, по който къщите за висша мода обгрижват своите клиенти. Те създават за тях уникални дрехи, по техните мерки, за да паснат съвършено на фигурата и личността им. Couleurs Couture на Balmain действат по същия начин. Освен това се оказаха най-щадящата, лека и феноменална боя, която съм използвала през тези 8 години!

Силно се впечатлих и от Consultation Boutique или бутика за консултации. Система, която мигновено позволява да се тества даден цвят и нюанс, за да се види как изглежда на тена на лицето, как го променя, дали е удачен или не съвсем. (Естествено, проверих как бих изглеждала с кестенява или червена коса. ;))

Couleurs Couture на Balmain е премиум преживяване, което отива отвъд обикновеното боядисване. Луксозна СПА терапия с най-висококачествените продукти на Balmain, които спомагат за максимално дълготрайно запазване на цвета. Усещането се допълва от стилните опаковки на всеки един продукт, от красотата на гребените и четките, от ароматите и благотворното въздействие.

 

 

Вижте сами и резултата:

 

 

Авторски материал, базиран на лични наблюдения, в партньорство със Selena ES.

Снимки: Мартина Тодорова

 

111

Written by:3 comments
  1. Александрина

    Уникален цвят! Много красива ! Бойте вече достъпни ли са в салоните ?😘

    • Здравейте, благодаря за коментара! :) Направих проверка- вече започват да зареждат. В София със сигурност ги има в този салон към днешна дата- https://www.facebook.com/plamenajeleva.design/  :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*