Fashion blog and lifestyle storyteller

Лукс

За колите, силните жени и чантите

01/05/2016

За колите, силните жени и чантите

This post is also available in: Английски Френски

Още от създаването на блога винаги съм искала да намирам интересни, вълнуващи истории, които да споделям с вас в текст и снимки. Така, през годините, се оказах в едно приключение, което всеки път ме отвежда на ново място, среща ме с нови хора и преживявания и винаги ми носи по една вдъхновяваща история.
В Париж открих едно име, една марка, която се оказа не просто синоним на стил, красота и отлично качество, но и наследство на една харизматична личност, на едно време, което и днес продължава да вълнува ума и въображението.

Présentation PowerPoint

Годината е 1905, а Луи Делаж създава едноименната компания за състезателни автомобили. Колите участват в престижни състезания и печелят не само със своите технически показатели и иновативен подход, но и с красотата на дизайна и изработката. 20-те и 30-те години на миналия век се превръщат в Златните години за Delage, който символизира свободата, еманципацията и непреходния стил.

Било е време, когато са казвали, че

човек купува Ролс-Ройс на съпругата си, а Делаж – на своята любовница!

По ред причини, производството на тези автомобили спира в средата на миналия век. Те се превръщат в колекционерска рядкост, а духът им се пренася в сектора на луксозните кожени аксесоари. Неслучайно, имената на различните модели чанти са посветени на тези дръзки жени-посланици на марката и притежателки на такива впечатляващи автомобили. (Сред тях е била и самата Жозефин Бейкър).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Модата може да е ефемерна, но стилът и красотата са отвъд времето, според създателите на чантите  Delage. Така, елегантността на автомобила живее в годините, пресъздадена в дизайна, духа и естетиката на луксозните чанти, които носят посланията на един стилен живот.

Днес, наследниците на марката развиват и посвещават своите колекции на женитe. Вдъхновени от традицията на красивите автомобили, те създават френска елегантност и радост от живота, неподвластни на времето. Всеки сезон дизайнерите на марката определят нови цветове, които са уникални, разработени ексклузивно за бранда.

Препратки от автомобила към чантата:

  • Формата на радиатора, патентована от Луи Делаж през 1907г.
  • Кожените седалки на автомобила със специфичното обшиване на тапицерията
  • Червеното на Delage, което неизменно присъства във вътрешността на всяка чанта

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тази история, с леки модификации, бе публикувана първо в Elle.bg .

52

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*