Fashion blog and lifestyle storyteller

Лайфстайл

Неделни размишления: колко е твърде много или малко в гардероба?

22/11/2015

Неделни размишления: колко е твърде много или малко в гардероба?

This post is also available in: Английски Френски

Странни мисли ме обземат в тази ветровита неделя – оглеждам гардероба си, разпръснат на три места, и опитвам да намеря отговор на въпроса: колко е твърде много или твърде малко, когато става дума за дрехи и аксесоари? Къде е разковничето в това да имаш точно толкова, колкото трябва?

В последните 2 години избягвам умишлено да трупам вещи, не съм фен на бързото потребление, на пазаруването заради самото пазаруване* или заради добрата оферта и голяма разпродажба. Опитвам се да мисля максимално капсулно, да инвестирам в качество и красота…

Тук се появява голямото НО:

защото и най-прекрасното нещо в един момент жестоко ни омръзва и колкото и креативно да комбинираме до безкрай, просто имаме нужда свежи попълнения. Свежото попълнение обаче или е ефемерна нужда, която преживява няколко носения или по-обмислена инвестиция, която уви, отново омръзва. Струва ми се, че нашите родители и родителите на техните родители например, едва ли са живеели с подобни колебания – било поради липса на избор или просто, защото контекстът и потреблението са били тотално различни. И все пак, хората сякаш са съумявали да бъдат много елегантни, без да се вживяват прекалено**.

Възможно ли е изобщо да се дефинира колко „много“ е твърде много и колко „малко“ е твърде малко, когато говорим за гардероб?

Styleinspiratrice_Sandals

Снимка: Виктор Стойнов

*Въпреки, че дълбоко вярвам в терапевтичните сили на покупките в състояние на стрес, криза, депресия или дори – еуфория.

** В кадъра към статията съм използвала официални сандали на баба ми, купувани от Франция преди десетилетия, напълно носими и днес…жалко, че не са съвсем моя номер 😉

44

Written by:2 comments
  1. Ангелина Присадашка

    Честно казано не знам кога е "много", " малко" или "достатъчно", но смяната на сезоните винаги ме кара да искам нещо ново/различно и тогава нещата опират до това да го намеря. Знам как искам да изглеждам и какво ми трябва още преди да съм го открила. Не съм привърженик на безцелнто пазаруване. "Много" се появава когато стане тясно в гардероба.

    • Vanina

      Напълно съм съгласна - и за смяната на сезоните и за мерилото "отеснял гардероб". :)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*