Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

Вдъхновяващи мисли на жени

07/03/2023

Вдъхновяващи мисли на жени

Мисли на жени по общочовешки, непреходни теми
В последните дни обмислях какво да бъде посланието ми за Международния ден на жената. Вчера, докато четях една статия, ми хрумна, че мога да направя подбор на вдъхновяващи мисли, изразени и споделени от жени. Набори от думи, които ми дават сила и упование, които съм запазвала на телефона си в годините, заради онова късче вълшебство, което ми е било нужно в специални моменти.

Бионсе

Искам да покажа, че можете да се забавлявате и да имате цел, да бъдете уважителни и да изразявате мнението си. Можете да бъдете и елегантни, и провокативни. Можете да сте с извивки и пак да сте модна икона. Пожелавам тази свобода на всеки човек. – Harper’s Bazaar

Валентина Маринова

Днес повече от всякога имаме нужда да принадлежим към общности, които са съзидателни и ние се чувстваме техен активен и значим член. Имаме нужда да стимулираме децата да развиват своите приятелства и кооперативност. Имаме нужда да даваме от своя опит и умения не само на семействата си, но и на обществото, в което живеем, защото в противен случай обедняваме духовно.
Целият текст е тук.

Oпpa Уинфpи

Зa дa ycпee eднa жeнa тpябвa дa миcли ĸaтo ĸpaлицa. Kpaлицaтa нe ce cтpaxyвa oт пpoвaл. Πpoвaлът e пpocтo oщe eднo cтъпaлo ĸъм вeличиeтo.

Коко Шанел

Ако искате да имате това, което никога не сте имали, ще се наложи да направите това, което никога не сте правили.

Блага Димитрова

Впрочем какво по-страшно наказание от въображаемото изживяване на нещо, което би могло да бъде и не е било?

Вивиан Уестууд

Купувай малко, избирай внимателно: това е максимата. Качество, а не количество. Това е най-природосъобразното нещо, които можем да правим.

Упи Голдбърг

Това, което постоянно чувам и не мога да проумея е: „Не мога да имам всичко“. Разбира се, че можете. Да не би да сте го чули в някой филм? Можете да имате и кариера, и дете, и страсти. Вярно, ще сте уморени малко повече, ще се чудите къде да сте по-напред, понякога ще ви е нужна помощ, защото наистина работата е за цяло село. Никой от нас не е машина. Ще имате подобни проблеми, но това си е част от играта. Ако правите онова, в което вярвате, което ви носи щастие и удовлетворение, независимо от умората, ще продължавате, защото това е животът, който искате. Никой не казва, че ще е лесно, но пълноценният живот не се постига току-така.

Марина Абрамович

Вижте, аз наистина живея някъде между. В промеждутъците, когато тръгваш нанякъде и все още не си достигнал крайната точка. Може да е някоя гара, някоя спирка, летище или просто разходка в градината или парка. Това „между“, това място, измежду, в пролуките, за мен в всъщност най-вдъхновяващо. Точно там, напускайки едното място, неговата познатост и сигурност, се отваря друго пространство, където всичко може да се случи. Тук е моят дом. Всичко е тук. Всичко е дом.

Елиф Шафак

Искаш ли да промениш начина, по който другите се отнасят към теб, първо промени начина, по който самият ти се отнасяш към себе си. Не се ли научиш да обичаш искрено, докрай, няма как да бъдеш обичан. След като достигнеш този етап обаче, бъди признателна за всеки бодил, който другите може би ще хвърлят по теб. Това е знак, че скоро ще вървиш по дъжд от рози.

Мария-Грация Киури

Обичам да се обличам сутрин, когато отивам в офиса – искам да играя с приятелите си и да видя как изглеждаме, как сме се облекли. Искам да нося мечтата си и да изживея мечтата си, а не да я пазя за специален повод.

Софи Фонтанел

Трябва да четете хубави книги, да четете поезия. Когато влагаш хубави неща в душата си, разбираш как да се обличаш добре.

Бионсе

Реалността е: Понякога губиш. И никога не си твърде добър, за да загубиш. Никога не си твърде голям, за да загубиш. Никога не си твърде умен, за да загубиш. Случва се. И се случва, когато трябва да се случи. И вие трябва да приемете тези неща. – Self-Titled: Part 2

Кои са онези жени, които ви вдъхновяват? Споделете ми в коментар.

Снимки: Тихомира Крумова

10

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*