Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Lifestyle Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

10 модни неща за мен

17/04/2018

10 модни неща за мен

This post is also available in: Английски Френски

След като написах 10 неща за мен преди време, реших, че има 10 модни факта, които подозирам, че не съм разкривала (или поне – не достатъчно явно). Ето ги и тях:

 1. Най-най-най любимата ми модна марка е Диор. От харизматичната и суеверна по невероятно симпатичен начин личност на великия Мосю Диор, през яркия Галиано, до Мария-Грация Киури днес, това е марката, която ме възхищава и вдъхновява. Марка, която носи своите послания, духа на времето, в което живее, подкрепя каузи и идеи и ме кара да мечтая.
 2. Впрочем, първият ми чифт луксозни обувки (които си купих преди около 10-ина години) бяха Dior. Пазарувах в Le Bon Marché и на един от съседните щандове видях Линда Еванджелиста. Това направи преживяването ми още по-незабравимо. Всъщност, няма други обувки, които са ходили на толкова много сватби и са ми помогнали да издържа по цяла нощ танци без проблем. Направо са безценни 😉

 3. Супер много се радвам на неотминаващата мода на кецовете, защото макар и да обожавам обувки на ток, нямам мотивация да изминавам километри всеки ден в риска да си изкълча глезен или да си съсипя поредния чифт обувки.
 4. Изпитвам лек ужас от плътно прилепнали по тялото дрехи – изобщо не се чувствам комфортно в тях (освен, ако не става дума за супер хубави скини дънки)
 5. Участвала съм в най-голямото модно дефиле в света 😉
 6. През 2010 г. заминах за Париж, за да видя Ретроспективната изложба, посветена на Ив Сен Лоран. Това е една от най-впечатляващите изложби, които съм виждала.
 7. Изпитвам носталгия по годините на приказните дефилета на Галиано за Диор, на Тиери Мюглер, Жан-Пол Готие и Аликзандър МакКуин. И искрено съжалявам, че никога няма да мога да видя нещо такова на живо, защото светът на модата днес е тотално различен.
 8. Най-безумното модно нещо, което съм носила беше чифт карирани дънки!
 9. Модният тренд, който тотално не ми допада, е свързан с кодовете на 70-те години. Буквално нищо не ме грабва в него.
 10. Цветът, който изобщо не харесвам на себе си, е лилаво. Толкова не ми отива, че бягам надалеч само като го мерна 😉

Имаме ли съвпадение по някоя от точките? 😉

 

Снимки: Мартина Тодорова

 

89

Written by:2 comments
 1. Габриела Щинова

  Да, имаме съвпадения. Наистина светът на модата днес е различен. Мразя модата от 70-те. Бях дете тогава и помня и до днес ужасни карирани дрехи и чарлстони. Просто всякакви комбинации от този период са ми кошмарни.

  • Даа, точно тези асоциации правех и аз - от снимки, а и от разни препратки преди няколко сезона. Без да генерализирам, всички тези комбинации и на мен ми се струват ужасни! ;)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*