Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл Лукс

Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд

09/07/2022

Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд

Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд е книга, за която нямах нетърпение да ви разкажа. Компактното луксозно издание проследява 150 години от историята на една от най-емблематичните и разпознаваеми световни марки.

По лесен, интересен и увлекателен начин, журналистката Карън Хоумър прави преход между десетилетията, очертава най-вълнуващите и знакови моменти, визионерството на основателите и блясъка на jet-set обществото в Париж, Сен Тропе и световните модни столици. Всяка прелистена страница, както и богатият снимков материал, ми припомнят каква е силата на един мегабранд, на марка, която чрез своята история, свят и преживяване, те кара да мечтаеш. Представях си ослепителната Бриджит Бардо, която носи своите LV аксесоари по време на летата си на Лазурния бряг, стилната Одри Хепбърн – кацнала на някое международно летище със своя любим иконичен модел Speedy, магията на този изискано-луксозен реален лайфстайл, тотално далеч от помпозността на социалните мрежи днес.

Луи Вюитон - едни от най-иконичните и разпознаваеми чанти на нашето време

„Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд“ е своеобразен исторически преглед на изисканото изкуство да се живее по онзи неповторим френски начин, усещането за висок стандарт, уникалност и преживяване, допълнени от майсторство, познания, съвършена изработка, иновация и силно развито визионерство, предавано от поколение на поколение. Книгата проследява трансформацията на една марка, производител на луксозни чанти и аксесоари за пътуване до световен моден бранд.
За мен беше удоволствие да се потопя в историите за размаха и смелостта на основателите на марката, за желанието да подобряват и да прилагат нови идеи и подходи, за предусещането на тенденциите и нуждите на хората да преживяват пътуването по уникален и специален начин, съобразен с техните нужди.

Историята на Луи Вюитон е истински наръчник за създаване на марка, която вдъхновява и съумява да запази своя дух, напълно адаптирайки се към своето време. На моменти силно комерсиална, подчинена на острия бизнес нюх на Бернар Арно, но и силно впечатляваща със своите колаборации и емблематични дизайнери в годините: Марк Джейкъбс, Никола Гескиер, Върджил Абло…

Тази книга е перфектният подарък за време за себе си, в което да (си) подарите разходка в една вълнуваща история. Разкривам ексклузвно, че тя поставя началото на една впечатляваща поредица! А също така, с промо код style получавате 15% отстъпка на сайта на издателството!

Снимки: Мариан Велев

5

Written by:One comment
  1. […] Преди време тук ви разказах вълнуващата история на Луи Вюитон, която също можете да откриете в портфолиото на […]

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*