Fashion blog and lifestyle storyteller

featured Uncategorized @bg YOU MIGHT ALSO LIKE Лайфстайл

10 ценности, които остават във времето

29/06/2022

10 ценности, които остават във времето

С наближаването на 10-ия рожден ден на блога се улавям, че правя редица равносметки, припомням си избори, научени уроци, промени, избори, победи и провали. И сред всичките тези неща се открояват онези устойчиви ценности, които остават неизменни във времето.

Стилът

обожавам модата и нейните велики моменти, ексцентричности, преживявания и емоции, които тя носи. Извор на вдъхновение в детските ми години, тя е завинаги в сърцето ми и от хоби през годините се превърна в моя работа. И ако модата е променлива и непостоянна, то стилът остава вечен. Той говори без думи, откроява и подчертава и е неразривна част от индивидуалността. Неслучайно и в името на блога стои думата стил!

Качеството

пред количеството или „по-малко и по-качествено“ – това е мантрата, към която инстинктивно се придържам в последните години и мисля, че е добър избор. Гардеробът ми е малък, но функционален и адаптиран към начина ми на живот.

Устойчивостта

концепцията, която влезе в живота ми покрай първия ми професионален стаж във Франция. Мисля, че тя е приложима във всеки аспект от съществуването ни – от отношенията, които създаваме, до вещите, които купуваме и дълготрайността на техния живот. Все повече харесвам марки, които създават технически решения с устойчива продължителност на тяхната употреба, възможност за поправка и удължаване на живота им и опции за рециклиране. И друг път съм споделяла, че Acer е сред любимите ми марки, не само защото ултрабукът е неизменна част от всекидневието ми, а и защото марката не спира да полага усилия в грижата за околната среда във всеки един етап от живота на продуктите. Така например, инициативата Earthion дава фокус върху 6 направления покриващи всеки етап от жизнения цикъл на продукта. Сред тях, например са опаковките – с намалени обеми, рециклируеми и с максимално редуцирано съдържание на пластмаса.

Една от моите 10 ценности е устойчивостта!

Осъзнатото потребление

допълва гореизброените ценности и за мен е важно да се дава личен пример и да осъзнаем, че всеки жест и избор имат значение и дават своето отражение – положително или не, върху околната среда.

Грижата за природата

е още един аспект от целия набор от ценности, които се преекспонират за всякакви цели. Природата е нашият единствен дом и всеки жест за нейното опазване и процъфтяване е важен. Радвам се, че в годините винаги съм работила за инициативи, които вярвам, че дори и с малко, са помогнали за нашия свят.

Приятелството

включвам тази абсолютна ценност, защото покрай десетилетието, в което Styleinspiratrice съществува, именно истинското приятелство, съпричастност и разбиране, е едно от най-ценните и силни преживявания. Блогът скрепи приятелства от години и ме срещна с хора, които днес са сред най-близките ми. 

10 години - обобщени в 10 ценности

Последователността:

и постоянството са ценностите, без които това начинание (както впрочем и всяко друго, устойчиво във времето) не биха могли да се случат. Мотивацията да не се откажа и да продължа, дори когато е супер трудно, са ключови, защото, както каза един много мъдър и успешен човек: „бизнесът не е спринт, а маратон“.

Автентичността

във времето на социалните мрежи толкова много се говори за автентичност, че сякаш думата се изпразни от съдържание. Всъщност, да запазиш себе си и да не се поддадеш на изкушението да правиш като останалите, защото така се трупа бърз актив, изисква сериозни усилия – мога да го потвърдя от първо лице. Списъкът с „пропуснати“ възможности, защото не съм ги припознала като свои е доста дълъг.

Изкуството

никога няма да се уморя да цитирам (по памет) Ромен Ролан, който казва: „всички хубави неща в този живот намерих в изкуството!“

Радостта от живота

или la joie de vivre – тъй като този блог (и аз) е силно повлиян от френската култура, стил и начин на живот, с тази точка завършвам моята лична класация от ценности, които остават неизменни във времето!

Споделете ми кои са вашите?

Авторски материал, базиран на личен опит и създаден в партньорство с Acer.

Снимки: Мариан Велев

21

Written by:Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*